Pippurinen possuruukku

Voi mikä ystävänpäivä: paljon halauksia, kauniita sanoja ja ikioma sydän suurenmoisilla teksteillä. Miten etuoikeutettu olenkaan taivaltaessani tällaisessa seurassa. Helmikuun herkkupäivät alkavat olemaan paremmalla puolella, toki laskiaispullia kerkiää vielä nautiskelemaan useampana viikonloppuna. Parasta herkkua on ollut se, kun aurinko on kurkistellut pilvien takaa muutamana päivänä, ihana piristysruiske.

Ensi viikolla vietetään talvilomaa, tosin minulla on iso pinollinen töitä, mutta saapa niitä sitten pakertaa ihan omaan tahtiinsa haluamanaan ajankohtana. Pitkiä päiviä on tullut tehtyä jo useammalla viikolla ja olen ollut vähintään kerran viikossa kotosalla vasta yhdeksän aikoihin. Lisäksi kun iltaisin soi puhelin, laulaa wilma ja erityisopen työn ohella pitää olla sosiaalitäti, kuraattori, hiukan poliisi, terapeutti ja mitä vielä niin töitä riittää kiitettävästi illoiksi ja viikonlopuiksikin.

Talvilomalaisen lautaselle sopii mainiosti tämä pippurinen possuruukku, jota pääsi maustamaan Ukon punaviinipullon pohjat sekä tuore timjami, jota muuten ostan pelkästään jo siksi, että sitä voi hiukan nuuhkutella ja haaveilla kesästä. Lisäksi possuruukusta löytyy paprika, sipulit ja pippurinen Musta Pekka. Verraton yhdistelmä perunamuusin kanssa. Tämä pata valmistuu kuin itsekseen padassa uunin hellässä lämmössä, en edes ruskistanut lihoja ennen pataan laittoa, vaan kaikki ainekset sekaisin ja hautumaan.

Pippurinen possupata

Ainekset

800 g possun suikaleita

1 pkt pekonia

3 kpl sipulia

5 kpl valkosipulinkynsiä

3 dl punaviiniä

1 dl vettä

1 kpl paprikaa

100 g Musta Pekka pippurijuustoa

2 dl kermaa

0,5 dl tuoretta timjamia

1 tl suolaa

Tee näin:

Lohko sipulit isoiksi viipaleiksi ja laita pataan, lisää lihat ja pieniksi siivuiksi leikatut pekonit. Lisää punaviini ja vesi sekä suola, laita vettä vain sen verran, että osa lihoista jää nesteen yläpuolelle. Laita uuniin hautumaan 180 asteeseen tunniksi. Voit sekoitella pariin kertaan tunnin aikana. Lisää sitten pieniksi lohkotut paprikat päälle ja anna paahtua parikymmentä minuuttia. Lisää juusto sekä kerma ja anna hautua vielä vartin verran. Lisää lopuksi tuore timjami ja tarkista maku.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13272