Banaanikakku tuorejuustoraidalla

Loma oli ja loma meni. Kavereiden riehakkaita reissukuvia katsellessa totesin, että tasan ei nyt mennyt lomailu, mutta niillä korteilla pelataan mitkä on jaettu. Siivousta nimittäin riitti niin monessa paikassa, että ei ollut muuta mahdollisuutta kuin kerätä kaikki siivousinto kasaan ja vieläkin on parin kämpän ikkunanpesua tiedossa. Boheemi taiteilija esikko tarvitsi äidin apua kämpän kevätsiivouksessa tai pikemmin raivauksessa, keskimmäinen muutti omaan asuntoon ja sinne sitten roudattiin tavaroita sekä laitettiin paikkoja kuntoon. Rakas kuopus oli rippileirillä lomailemassa tästä kaaoksesta ja perjantaina takaisin tullessaan siirtyi asustelemaan toiseen huoneeseen. Tavarat ja huonekalut siis vaihtoivat paikasta toiseen ja voitte vaan kuvitella siivouksen, järjestelyn ja pölyn määrän.

Olen rampannut koko loman Räpsöön ja Porin väliä kuin pahainen kassialma, milloin mitäkin tavaraa kestokassit täynnä ja ollut siitä syystä ihan mummofiiliksissä. Eilen vielä kipaisimme viemään pestyt matot molemmille pojille tuoreiden jauhelihapihvien kera ja umpiväsyneenä joimme kahvit Sokoksen kahvilassa, niin enkö sitten jättänyt autuaasti nahkareppuni sinne penkille ja huomasin sen vasta kotipihassa. Kiitos sille ihanuudelle, joka oli vienyt laukun kassalle, en ehkä juuri nyt olisi kestänyt sitä, että olisi vielä saanut alkaa soittelemaan pankkeihin ja tilailemaan ajokortteja.

Siivoaminen on kaikesta huolimatta terapeuttista ja siinä sivussa hiukan sisustettiinkin. Sotkalle pisteitä sohvan tuomisesta niin näpsäkästi, toista sohvaa ja vanhan poistoa vielä odotellaan. Haaveilen kaiken tämän myötä muutenkin yksinkertaisemmasta elämästä, ihminen tarvitsee niin vähän pärjätäkseen. Hamsteriksi en rupea enää koskaan ja vanhaa tavaraa olenkin kierrättänyt jo pitkään, miten sitä aina vaan on lisää ja lisää, sitä en tiedä, mutta tämä projekti jatkuu vielä tovin verran. Nyt meillä on yksi ylimääräinen iso huone, josta tulee jonkin sortin liikuntahuone tähän hätään, laitanpa kuvia kunhan ensin hiukan siivotaan, huh sentään.

Tempasin tällaisen banaanikakun hävikkiherkkuna talviloman iloksi ja aika sukkelaan katosi parempiin suihin. Tämä ohje on helppo sekä mehevä ja kun kakun välistä löytyy vielä herkullinen tuorejuustoraita, niin kombo on lähes täydellinen. Tämä sopii myös mainiosti pakastettavaksi ja tähän kannattaa käyttää ne ylikypsät banaanit, joita aina välillä sinne hedelmätarjottimelle jostain syystä ilmaantuu. Puolet taikinasta siis ensi pohjalle, raita väliin ja toinen puoli taikinaa päälle, nam.

Banaanikakku tuorejuustoraidalla

60 g voita

1 dl muscovadosokeria

1,5 dl sokeria

2 kpl kananmunia

3 kpl banaania

0,5 prk ranskankermaa

1 dl suklaahippuja

5 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

Tuorejuustotäyte:

1 kpl kananmunaa

120 g tuorejuustoa

0,5 dl sokeria

3 rkl vehnäjauhoja

Tee näin:

Sokerit ja voi vatkataan vaahdoksi, vaahtoon lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten. Seuraavaksi lisätään kaikki muut kuin kuivat aineet. Sekoitan ensin muussattujen banaanien joukkoon creme fraichen, mikä on sangen vaarallista, sillä sopivat suunnattoman hyvin yhteen ja osa saattaa joutua ihan muualle kuin taikinaan. Viimeiseksi taikinaan lisätään puuhaarukalla sekoitellen kuivat aineet. Taikina kaadetaan puolet voideltuun vuokaan, sekoitetaan täytteen ainekset keskenään ja kaadetaan vuokaan ja loput taikinasta kaadetaan päälle. Kakkua paistetaan 175 asteessa tunnin verran.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13262