Kevään makuinen makaronilaatikko

Ai niin sitä kasvisten syöntiä on käsketty lisätä eikä niinkään pastaruokien. Joka tapauksessa perusmakaronilaatikko on aina ollut meidän poikien herkkua ja yksi parhaista lisukkeista. Tässä ei siis ole jauhelihaa, vaan kermainen maku tulee Oltermannista ja tuorejuustosta, keväinen säväys kanelibasilikasta ja etelänmaalainen aromi aurinkokuivatusta tomaatista. Toisinaan teen makaronilaatikon isoon vuokaan ja toisinaan kertakäyttövuokiin, jotka heitän pakkaseen. Pakkasesta on näppärä ottaa kiireisenä päivänä laatikko jonkun ruuan tai kastikkeen kaveriksi. Ja myönnän olevani Martta-äiti, joka välillä kiikuttaa poikien kämpille makaronilaatikkoa pakkaseen. Tämän kanssa maistuu muuten erityisen hyvin lihapullat chutneyn kerarosmariinilihapullat tomaattikastikkeessa tai makuhermoja hivelevä lihapata. Koitas vaikka.

Makaronilaatikko

Ainekset

6 dl makaronia

1 kpl lihaliemikuutiota

1 kpl sipulia

1 dl Oltermanni-raastetta

200 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa

0,5 dl silputtua kanelibasilikaa

6 dl täysmaitoa

3 kpl kananmunia

1 tl suolaa

0,25 tl valkopippuria

Tee näin:

Keitä makaronit lähes kypsiksi lihaliemessä, valuta. Lisää joukkoon pieneksi silputtu sipuli, basilika, tuorejuusto sekä juustoraaste. Kaada kulhoon. Sekoita keskenään maito, kanamunat, suola ja valkopippuri. Kaada makaronien päälle ja paista 180 asteessa kypsäksi.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13242

Vastaa

Your email address will not be published.