Piparinen suklaajuustokakku

Paukuttelun määrästä voisi jo luulla uudenvuoden olleen ja menneen, niin paljon on tänä vuonna öisin paukkunut jo pitkän aikaa. Täytyy myöntää, että ihan hiukan kiukuttaa heräillä jatkuvasti pitkin yötä. Minun puolestani paukut ja ilotulitteet voitaisiin vallan kieltää ja ilotulitukset laitettaisiin vain kaupunkien ja firmojen hoidettaviksi. Vältettäisiin siinä ihan muutamat terveyshaitat, turhat tulipalot ja vahingonteot.

Uudenvuoden juhlinta alkoi meillä jo tänään, kun äiti ja isä toivat teräsmummun kyläilemään. Söimme vihannesvuokaa, vihersalaattia, viinirypälesalaattia ja maistelimme juustoja. Jälkkäriksi oli piparista suklaajuustokakkua ja auts, ei mennyt kahvin keitto kuten strömssöössä. Meillä kun ei juurikaan enää tehdä tavallista keitinkahvia ja pojat sitä keittelivät, niin vasta jälkikäteen huomasin, että kahvi oli puoli vuotta vanhaa ja varsin hapokasta. Muut kun joimme lattea, niin eipä sitä tullut huomanneeksi. Kahvi taisi olla kuitenkin kelvollista, sillä mummu kehui ja sitä meni kolme kupillista ja kakkuakin pari palaa. Ehkä olivat yhdessä mainio combo. Tästä terästäytyneenä laitoin heti kahvipaketin kauppalistalle ja jos ja kun tulette meille kahville, niin kannattaa aina tarkistaa minkä ikäisestä jauheesta sitä kahvia oikein keitetään.

Suklaajuustokakusta tulee helposti liian makea, mutta kun laittaa maitosulaan kanssa puolet tummaa suklaata, on yhdistelmä aika ihana. Tässä kakussa ei ollut allergiani takia mitään alkomahoolia mausteena, mutta tähän sopii oivallisesti sekä kahvilikööri että toffeelikööri. Kakku on tehty 21cm vuokaan, joten se ei ole kovin paksu. Piparikerros ja juustokakkukerros ovat melkeinpä yhtä paksut, mikä tekee tästä mielestäni juuri sopivan yhdistelmän, sillä suklaajuustokakku yksinään on aavistuksen pliisu. Koristeeksi on laitettu Lindtin minipraliineita ja pensasmustikoita. Tähän juustokakkuun ei tule liivatetta, joten teko on todella nopeaa ja onnistuu varmasti. Jos juuri tämä juustokakku ei miellytä, tässä linkki juustokakkucocktailiin, josta löytyy varmasti mieluisa.

Suklaajuustokakku

Ainekset

250 g piparkakkuja

100 g voita

150 g Fazerin sinistä

150 g Fazerin tummaa suklaata

2 dl kermaa

250 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa

250 g mascarponea

4 rkl sokeria

0,5 dl mustikoita

15 kpl minikonvehteja

Tee näin:

Murustellaan keksit leivinpaperin välissä. Sulatetaan voi ja lisätään murujen joukkoon, sekoitetaan ja levitetään irtopohjavuoan pohjalle. Laitetaan jääkaappiin odottamaan. Valmistetaan täyte. Sulatetaan ja jäähdytetään suklaat. Vatkataan kerma vaahdoksi. Sekoitetaan keskenään tuorejuusto ja mascarpone, lisätään kermavaahto mukaan. Lopuksi lisätään varovasti sekoitellen jäähtynyt suklaa. Tarkastetaan maku ja lisätään tarvittava määrä sokeria. Kaadetaan täyte pohjan päälle ja annetaan hyytyä rauhassa useita tunteja. Kakun voi tehdä valmiiksi tarjoilua odottamaan jo edellisenä päivänä. Koristellaan valmis kakku mustikoilla ja konvehdeilla. Jos haluat kakkuun enemmän makua, lisää juustokakkuseoksen joukkoon pari ruokalusikallista kahvilikööriä tai toffeelikööriä.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13088

Vastaa

Your email address will not be published.