Joulu, mikä ihana tekosyy

Joulun vietto on sujunut leppoisasti, parhaana lahjana se, että koko porukka oli yhdessä aaton. Esikkokin pääsi armeijan harmaista lomalle ja täytyy myöntää, että aika lailla äidin sydäntä lämmittää nähdä kaikki muksut yhdessä. Veljeksissä on ollut aina positiivista se, että he ovat tulleet äärimmäisen hyvin toimeen keskenään, eikä ole tarvinnut mitään turhia kinasteluja selvitellä. Kiva oli heidän touhujaan aattonakin seurailla, herrat saunoivat niin että hyvä kun lauteet piisasivat, musisoivat tietenkin ja joulupöydän herkut maistuivat. Juurikin tämän yhdessäolon ja hohdokkaan tunnelman vuoksi joulua odottaa joka vuosi kuin pieni lapsi.

Jotenkin tämä joulu meni täydellisen yksinkertaisesti, ei yhtään liikaa yhtään hössötystä, ei yhtään turhaa tai tarpeetonta lahjaa, ei mitään ylimääräistä syötävää, juuri sopivasti kaikkea luomaan jouluista tunnelmaa. Erityisesti olen ihastunut leikko amarylliksiin, jotka hain ennen joulua Seijalta. En muista koskaan näin komeita omistaneeni ja vieläkin on nuppuja aukeamassa, joten eivät ole vielä edes parhaimmillaan. Keittiöstä löytyy myös ruukussa oleva valkoinen amaryllis, joka sekin on täydessä kukassa ja mielettämän kaunis. Juuri sopivia joulun ja uuden vuoden aikaan. Maaorkidea kukkii myös, mutta tuoksun takia jouduin siirtämään sen eteiseen. Harmi, sillä kukat ovat varsin valloittavia.

Tammikuusta on tulossa varsin tavoitteellinen, sillä joulu on ollut mitä ihanin tekosyy ihan kaikkeen suklaan syömisestä television töllöttämiseen ja totaaliseen löhöämiseen.  Minua onneksi odottelee täällä WaterRower, jonka kanssa on jo otettu muutama treeni, mutta varsinainen tavoitteellinen ohjelmisto alkaa tammikuussa. Toivon, että suhteestamme tulee pitkä ja intensiivinen. Nyt kuitenkin minua odottelee suklaakahvi, kirja yöpöydällä ja Fazerin sininen, joten joululepo jatkuu edelleen. Siitä tietää päässeensä lepovaiheessa päätökseen, kun alkaa uudet ideat virrata niin ettei meinaa perässä pysyä.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/13035