Kohti joulua, luukku 13

Mainio joululeivonnainen on kääretorttu, joka valmistuu nopeasti ja muuntuu hetkessä juhlavammaksikin tarjottavaksi. Testasin kääretortun väliin omaa herkkuani viinirypäleseosta, jossa on smetanaa, tuorejuustoa sekä ruskeaa sokeria. Seos kuulostaa eksoottiselta, mutta on sitäkin parempaa. Hiukan happaman ja makean combo on parhautta. Sopii kääretortun väliin tosi hienosti ja kun päällä on vielä reilusti kermavaahtoa, on tarjottava tarpeeksi juhlava vaikka joulupöytään. Kokosin tuohon alle vielä muutaman erilaisen kääretortun, jotka ovat kaikki myös gluteenittomia. Itse teen joulun aikaan usean kääretortun kerralla, pakastan ja sulattelen tarpeen tullen. Kermavaahdot päälle toki vasta sulatuksen jälkeen.

Viinirypälekääretorttu

Ainekset

70 g smetanaa

200 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa

5 rkl ruskeaa sokeria

5 dl viinirypäleitä

3 dl kermaa

1 dl viinirypäleitä koristelua varten

Tee näin:

Tee yksi suklaakääretorttupohja yllä olevan ohjeen mukaan. Pese ja pilko viinirypäleet pieniksi paloiksi, sekoita täytteen ainekset keskenään, tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa. Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttulevylle ja kääri rullalle. Vatkaa puolitoista purkkia kermaa vaahdoksi ja levitä kääretortun päälle. Koristele viinirypäleillä.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12958