Kohti joulua, luukku 10

Perinteistä poiketen on joulutortturintamalla jalostettu viimevuotista persimontäytettä. Nyt ripottelin paahdettujen persimonien päälle vielä pikkuriikkisen kaneli-neilikka-inkivääri-seosta ja joulultahan nämä tuorejuustolla ja paahdetulla persimonilla täytetyt tortut maistuvat. Lisäksi koitin tortuntäyttöä myös smetanalla ja viinirypäleillä, eikä ollut hullumpi sekään. Saman kaavan mukaan, mutta lisäsin smetanan joukkoon ruskeaa sokeria. Joulutortut voi myös täyttää tuorejuustolla ja mansikoilla tai tuorejuustolla ja vadelmilla. Voihan näitä myös tehdä joka sorttia, jolloin kukin voi ottaa sen mikä parhaiten itselle sopii. Luumulla, hillolla, tuorejuustolla, vihreillä kuulilla, suolaisella täytteellä tai vaikka mädillä koristeltuna.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12936