Isukeille voileipäkakkua

Isänpäiväjuhlapöytään sopii myös voileipäkakut, TÄSSÄ linkki pariin hyvään ohjeeseen mehevään kinkkuvoileipäkakkuun sekä lohivoileipäkakkuun. Voileipäkakkujen teossa paras vaihe on koristelu, johon sopii niin moni ihan tavallinenkin tuote jääkaapista. Kinkut, pasteijat varsinkin pursotuksiin, salaatit, joista parasta on muutama eri värinen tai erimuotoinen versio, kurkut, tomaatit varsinkin kirsikka- ja luumutomaatit, marjat, hedelmät, sitruunansiivut, kraavi kala, kinkkurullat, rusinat, yrtit ja moni muu. Reunoihin laitan aina tuorejuustosta ja smetanasta tehdyn sekoitelman ja siihen sitten koristeeksi kurkun siivun puolikkaita, viinirypäleen puolikkaita, ananaskirsikoita tai salaattia. Myös silputtu ruohosipuli näyttää kakun sivussa kivalta. Jos kakku tulee pelkästään omalle isälle, on parasta antaa lasten asetella koristeet, näin päästään varmasti ihan uudelle ulottuvuudelle, sillä lasten luovuudella ei ole rajoja. Voileipäkakku on siitäkin kiva, että se säilyy kylmässä useamman päivän ja isukki voi maanantaina napata palan mukaansa evääksi.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12801