Perunafrittata

Tämä aamu alkoi rengasremontilla. Olin juuri saanut silmät suurinpiirtein auki ison latten voimalla, kun keskimmäinen poika soittaa jääneensä tien viereen. Hiukan siinä sitten aanailin mikä se räikkä on ja mitäs muuta pitääkään ottaa mukaan ja lähdin renkaanvaihto-operaatioon, taisi olla ensimmäinen näin tien sivussa. Blondilta onnistui hyvin heijastinliivin kanssa sivussa seisominen ja valon näyttäminen. Hyvä etten opettajamaisesti vielä ohjeistanut ohi ajavaa liikennettäkin, pois tieltä risut ja männynkävyt, lapseni vaihtaa autoon rengasta. Hienoa oli seurata sivusta, että eipä ole poika näissä asioissa onneksi äitiinsä tullut. Rengas tuli vaihdettua tihkusateessa merituulten piiskatessa ja ohiajavien rekkojen suihkautellessa kurat niskaan. Itsekseni mietin, että tämä on sitä äidin ja pojan laatuaikaa, jota vielä kaipaan parin vuoden päästä. Ihmettelin opehuoneessa, kun kaikki hiukan pitkään katselivat hymyssä suin ja vasta luokassa huomasin, että ne kurat olivat myös pitkin naamaa ja silmälaseja.

Ja sitten ohjeeseen, joka passaa hyvin myös isänpäiväaamupalalle. Perunafrittata, jossa maku tulee paprikasta, sipulista, valkosipulista sekä pekonista. Hiukan aluksi pitää nähdä paistamisen vaivaa ja lopuksi frittatan saa lykätä uuniin. Että tämä on niin hyvää.

Perunafrittata

Ainekset

5 kpl keitettyjä perunoita

1 kpl sipulia

1 kpl valkosipulinkynttä

1 kpl paprikaa

100 g pekonia

6 kpl kananmunia

0,5 dl kermaa

0,5 dl silputtua tuoretta basilikaa

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustaa pippuria

Tee näin:

Siivuta keitetyt perunat. Silppua sipulit, paprikat sekä pekoni, kuullota pannulla ja lisää joukkoon perunat, paista kauniin ruskeaksi. Sekoita sillä välin munat, kerma sekä mausteet ja kaada seos perunaseoksen päälle. Laita uuniin 180 asteeseen hautumaan kypsäksi tai voit myös pitää levyllä pienelä lämmöllä, jotta pohja ei pala. Tarjoile tomaatin ja fetajuuston kera.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12791