Täytetyt yrttiset portobellot

 

Pystytkö kävelemään kaupassa juuri tulleiden mahtavankokoisten portobellojen ohi huokaisematta ihastuneesti. No et takuulla. Minullakin on täysi työ ja jos pääsenkin ohi, peruutan jo kohta takaisin ja nappaan ihan vain muutaman täytettäväksi pikkuiseksi iltapalaksi. Mitään kevyttä ruokaa täytetyt portobellot eivät ole, joten joskus olisi ihan hyvä päästä ohikin niihin sortumatta. Meillä viimeksi poju teki täyttämishommat itsekseen, sillä teemme usein näitä kohtuu samanlaisella ohjeella ja se on helppo toteuttaa. Tällä kertaa tuorejuuston sekaan pääsi aimo annos tuoreita silputtuja yrttejä ja koko keittiö tuoksui ihan kesältä näitä pilkkoessa. Tämän kanssa kun vielä ostaa muutaman palan valkosipulipatonkia, on lohtuillallinen valmis.

Täytetyt herkkusienet

Ainekset

500 g Portobelloja

1 kpl sipulia

2 kpl valkosipulin kynsiä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

0,5 dl silputtua persilijaa

0,5 dl silputtua basilikaa

0,5 dl silputtua ruohosipulia

200 g paprikaista Koskenlaskijaa

0,4 tl mustaa pippuria

150 g mozzarellaraastetta

Tee näin:

Koverra sienistä varovasti jalat pois, silppua sipulit ja paista ne voissa, voit lisätä silputut jalat joukkoon. Kun seos on jäähtynyt lisää se tuorejuuston sekaan, mausta silputuilla yrteillä sekä mustalla pippurilla. Laita seosta sienien pohjalle, leikkaa päälle paksu siivu paprikaista Koskenlaskijaa ja ripottele päälle mozzarellaraastetta. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12705

Vastaa

Your email address will not be published.