Lämpimät kolmen juuston viikunaleivät

 

Kaupan hyllyillä on viime viikkoina komeillut tosi kauniita ja tuoreita viikunoita, jotka ovat useamman kerran sujahtaneet ostoskoriin. Nyt jos koskaan kannattaa laittaa viikunoita juustolautasen kaveriksi ja kehitellä viikunoista erilaisia herkkuja. Kaikki eivät viikunoista pidä, mutta totuttelu on tässäkin jutun juju. Näissä leivissä viikunat antavat juuri sopivasti makua, mutta eivät ole hallitsevia, joten kannattaa kokeilla.

Varsin hienoa, että vieläkin rosmariinit saa omasta yrttimaasta, hiukan alkaa tosin olemaan jo vähissä, mutta näihinkin leipiin maku tuli omasta pihasta. Meillä on ollut leipägrilli aikamoisessa käytössä viime aikoina, sillä frittataa taitaa olla tehtynä niin monella mallilla, että välillä kaipaa viikonloppuaamuisin jotain  muuta. Juustoa tursuavat lämpimät leivät ovat aika vastustamattomia. Ne käyvät ihan ateriasta ja nälkä pysyy poissa pitkään. Gourmeeta niihin saa aika pienellä vaivalla ja makuja kannattaakin vaihtaa. Tässä leivässä on viikunoiden lisäksi härän kylmäsavupaistisiivuja, sinihomejuustoa, cheddaria, kermajuustoa ja rosmariinia. Täyteläinen herkkupakkaus, jonka tekemiseenkään ei liikoja aikoja kulu.

 

Kolmen juuston viikunaleivät

Ainekset

8 kpl maalaisleivän siivua

8 rkl valkosipulituoreuustoa

4 kpl härän kylmäsavupaistia siivuna

4 kpl viikunaa

3 dl kermajuustoa raasteena

4 kpl paksua cheddarjuustosiivua

50 g sinihomejuustoa

2 rkl tuoretta rosmariinia silppuna

0,4 tl mustaa pippuria

Tee näin:

Annoksesta tulee 4 lämmintä leipää. Voitele maalaisleivän puolikkaat tuorejuustolla. Laita toisille puolille cheddarjuusto, härän kylmäsavupaisti, homejuusto, ripaus pippuria sekä rosmariinisilppu, viikunansiivut sekä kermajuustoraaste. Lisää päälle toinen leivänsiivu. Kuumenna parilalla tai grillillä lämpimiksi, niin että juustot sulavat, nauti lämpimänä.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12697