Pehmeän persikkainen jälkiruokamalja

 

Persikoista saa ihanan hillon pienellä vaivalla, hinta tosin ei ole kaikista edullisin, mutta tällaiseen pieneen jälkkäriin menekki ei ole kovin suuri. Keittelin hilloa kymmenisen minuuttia ja laitoin tällä kertaa ruskeaa sokeria persikoiden kaveriksi, todella herkkua. Tämä jälkiruoka oli laktoositon, sillä jo vähän aikaa mascarponeakin on ollut saatavana laktoosittomana. Sanoisin, että mikään ei voita mascarponen ja kermavaahdon yhdistelmää. Tänään on sen verran ulkoiltu, että myrskyn riepottamat oksat on keräilty pois ja viimeinen ruohonleikkuu suoritettu. Useamman kottikärryllisen rahtasin oksanpaloja ja ympäri ämpäri pyörineitä lehtiä kompostiin. Aurinko on ilahduttanut kirkkaalla paisteella koko päivän ja nyt kun on vatsat täynnä, voi laittaa jalat hetkeksi seinälle ja sitten pyöräilemään. D-vitamiinitasoja täytyy vaalia niin kauan kun aurinkoa on saatavilla.

Mascarponevaahto persikkahillolla

Ainekset

4 kpl persikoita

3 rkl ruskeaa sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 rkl vettä

2 prk mascarponea

2 prk vispikermaa

Tee näin:

Leikkaa persikat paloiksi ja kuumenna kattilassa veden ja sokerien kanssa kiehumispisteeseen. Anna hautua kymmenisen minuuttia, kunnes seoksesta tulee kuin hilloa, jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita mascarponen kanssa, mausta sokerilla ja laita tarjoiluastiaan kerroksittain vaahtoa sekä hilloa, koristele mustikoilla ja mansikoilla.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12660