Paprika-feta-chorizo-shakshuka

 

Olen sitä kansakuntaa, jonka mielestä kaikki mikä lilluu tomaattikastikkeessa on vähintäänkin herkullista. Tomaatit pitää olla vielä Muttia, jotta päästään kunnolla herkuttelemaan, tietysti myös oman kasvihuoneen tuotteet ovat hyväksyttyjä tähän. Shakshuka on perinteinen mausteinen marokkolainen pannu, jossa kananmunat haudutetaan mehevässä tomaattikastikkeessa kypsiksi. Hankalasta nimestään huolimatta tämä on siitä joustava ruoka, että joukkoon voi lisäillä kaapista löytyviä vihanneksia tai vaikka papuja. Tämä reseptiversio on kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi hyvää.

Shakshuka onkin yksi viikonlopun lemppariaamiaisista ja brunssin loistelias suolapala, usein kuitenkin olen valmistusvaiheessa hiukan hätäinen kuten näistäkin kuvista näkyy ja sekoittelen munia hiukkasen, jotta kypsyvät nopeammin. Tässä kohtaa nimittäin tuoksut ovat jo sitä luokkaa hurmaavat ja vatsa kurnii vaarallisen kumeasti, että aina hiukan nopeutan ruuan valmistumista. Kauniimman version saa, jos rikkoo munat shakshukaan niin että keltuainen jää kokonaiseksi, eikä hiplaa munia kypsymisen aikana. Valmis ruoka koristellaan fetamuruilla sekä persilijalla. Tähän sopii oivallisesti myös sinihomejuusto, mikä tahansa yrttisilppu ja paahdetut leivät.

 

Shakshuka

Ainekset

1 kpl sipulia

2 kpl valkosipulinkynttä

1 kpl punaista paprikaa

250 g chorizoa

1 tl paprikamaustetta

0,5 tl chilimaustetta

0,2 tl pippurisekoitusta

0,5 tl suolaa

2 tl kMutti kuorittuja tomaatteja

2 rkl tomaattipyrettä

6 kpl kananmunia

0,5 dl persilijaa

1 dl fetaa muruina

Tee näin:

Kuori ja silppua sipulit sekä paprika, siivuta makkara. Paista pannulla voissa sipuleita, paprikaa sekä makkaroita, niin että saavat väriä. Lisää tomaatit sekä mehu tölkeistä, mausteet ja pyre, sekoita hyvin ja anna hautua viitisentoista minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kaiva seokseen pienet kuopat lusikalla ja riko niihin kananmunat. Anna hautua vielä niin, että munat hyytyvät, koristele persilijasilpulla sekä murustellulla fetalla ja tarjoa paahdetun leivän kera.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12616