Sloppy Joe -muhennos

Muistatte varmaan muutaman vuoden suosiossa olleet Sloppy Joe -hampurilaiset, suttupoika tai sottapytty, miten tota nimeä sitten suomeksi kääntäisikin. Ihanat tuhtia ja mehukasta jauhelihakastiketta tursuavat hampurilaiset ovat olleet sotkuisuudestaan huolimatta monen suosikkilistalla. Tein oman Sloppy Joe -muhennoksen, joka on monikäyttöisyydessään suorastaan nerokas arkipäivän pelastaja. Sitä voi tosiaan laittaa hampurilaisen väliin yksinään tai pihvin päälle, vaikka vähän tursuilisikin yli. Hyvä syy nuoleskella himokkaasti sormiaan ja ehkä vähän toisenkin. Aivan loistava yhdistelmä siis ja tämä sopii melkein vielä hampurilaista paremmin hot dogin väliin nakin seuraksi. Muhennos sopii myös hyvin spagetin kaveriksi, jolloin valmiiksi keitetty spagetti kannattaa sekoittaa suoraan kastikkeeseen ja kyllä siitäkin aika herkullisen sekamelskan saa lautaselleen aikaiseksi. Cottage pie on loistava tapa käyttää edellisen päivän jämämuusi hyödyksi, Sloppy Joe -muhennos vuoan pohjalle ja muusi päälle, hiukan juustoraastetta kyytiin ja uuniin. Ja jos minun chilimääräni tuntuvat lähinnä naurettavilta, laita lisää, mausteita voi muokkailla ihan omien intohimojen mukaan.

Jauhelihamuhennos

Ainekset

1 kg jauhelihaa

0,5-1 kpl kesäkurpitsaa

1 kpl sipulia

3 kpl valkosipulin kynsiä

1 kpl vihreää chiliä

1 tlk maissia

2 tlk Mutti tomaattimurskaa

0,5-1 dl vettä

1 rkl sokeria

1 rkl Worcester kastiketta

0,5 dl sweet chili -kastiketta

1-1,5 tl suolaa

0,5 tl mustaapippuria

1 dl tuoretta oreganoa silppuna

Tee näin:

Silppua sipulit, kesäkurpitsa ja chili. Ruskista ne sekä jauheliha vuoronperään pannussa. Lisää kaikki loput aineet ja anna kiehahtaa, hauduta rauhassa kunnes vihannekset ovat kyspiä. Lisää tarvittaessa vettä, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä mustaapippuria.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12596

Vastaa

Your email address will not be published.