Elämä ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista

Siinä se viikonloppu taas meni, aivan liian nopeasti, mutta niin ihanasti. Tyhjensin terassin lopullisesti, suunnittelin syysistutuksia, laitoin kukkavaloja paikoilleen, tein hilloa ja vielä hiukan lisää hilloa. Katsoin myös vihdoin Areenasta Tunnelin, jota olen suunnitellut jo pidemmän aikaa, tehtiin ihanaa lohturuokaa ja nautittiin. Lohturuokaa ehkä monestakin syystä, sillä viime viikolla tehdasjätti Venator ilmoitti lopettavansa toimintansa Porissa. Tämä on aika isku Porille sekä Meri-Porin alueelle ja siellä se meidän Ukkokin on töissä ollut. Tehtaassa työskentelee viitisensataa ihmistä ja lisäksi tämä tietää huonoa todella monille tytäryhtiöille sekä muille vaikuttajille. Töitä ei Porista paljon löydy ja verotulot laskevat niin, että seuraavaksi on tiedossa veroprosentin nousu. Synkältä näyttää, jos ei jotain erityistä tapahdu. Erityisesti surettaa nuoret perheet lainoineen ja yksinhuoltajat sekä ne perheet, joissa molemmat vanhemmat ovat olleet Venatorin palveluksessa.

Työ on toimeentulon lisäksi aika iso osa identiteettiä, tärkeä asia siis. Oppilaita kannustan aina tavoittelemaan sellaista alaa, mikä kiinnostaa ja mikä tuntuu kivalta, sillä työtä saa tehdä lopun ikäänsä. Olisi tärkeä viihtyä työssään, ettei elämä kulu iltoja ja viikonloppuja odotellessa. Tässäkin asiassa on silti jonkinlainen dilemma, sillä vaatimustaso työssä kuin työssä on noussut niin, että monet toivovat, että voisi viettää sapattivuoden. Tuttavapiiristäni moni nuori töissä käyvä on ottanut vuoden irtioton töistä ihan vaan jaksamisen takia ja moni haaveilee vastaavasta. Itsekin vielä joskus lähden reppureissulle, jos vaan mahdollista. Mielestäni tällaiset sapattivuodet kertovat siitä, että työn teko tänä päivänä on myös hyvin vaativaa ja kuluttavaa. Toinen puoli on sitten tällaisissa massairtisanomisissa, jolloin ymmärtää, kuinka tärkeä se työpaikka on, vaikkei se aina niin täydellinen olisikaan. Töissä on kiva käydä.

Ja sitten nämä ruusut, ehkä yhdet ihanimmista mitä olen koskaan nähnyt. Lajiketta en enää muista, mutta Seijalta hain ja olen näitä koko viikonlopun ihaillut. Väri, lehdistö ja kerrotut kukat, täydellistä. Muista työn teon lomassa helliä itseäsi kukkasilla, niistä tulee hyvä mieli. Oikein mukavaa alkavaa syksyistä viikkoa kaikille, pidetään mieli positiivisena ja ollaan kiitollisia siitä mitä meillä on.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12580