Suklaahullun hillo

Kaikkea sitä ihminen suklaanhimossaan harrastaa. Että omenahilloonkin sitä suklaata pitää lykätä, jonkun mielestä hillon pilaamista, mutta minusta tämä hillo on oiva pari vaikka kylmälle vaniljajätskille tai aamuiselle croissantille. Tästä ei tule yhtä jämäkkää mitä hilloista yleensä, eikä säilyvyys ole samaa luokkaa, mutta pari pikku purkillista tuhoaa varsin nopeasti. Tässä hillossa maistuu suklaan lisäksi tietysti omena, mutta myös appelsiini, joten aika metkanmakuinen tuote kaikenkaikkiaan.

Ihan mieletön ilma tulossa viikonlopuksi, nytkin aurinko paistaa ihan täysillä ja ulkona on melkein lämpimämpi mitä sisällä. Reposaaressa juostaan Räpsöö run viitisen kilometriä tai kymppi. Minulla on tiedossa kakun tekoa, päärynähillon parissa ahertamista sekä huonekasvien järkkäilyä, sillä monien päivien yrityksestä huolimatta osa on edelleen ilman talvisijoitusta. Ongelmaa aiheuttaa se, että olisin tarvinnut pari kunnon macrame-amppelia, mutta sellaisia ei tunnu Porin kaupungista löytyvän ja olisin tietysti tarvinnut ne hyt heti enkä parin viikon päästä. Hiukan tilannetta helpottaa se, että vien osan kasveista töihin oppilaiden iloksi. Siltikin riittää pohdittavaa, jotta kaikki mahtuvat lasien viereen ja saavat kunnon talvivalaistuksen. Alocasioista pitääkin ottaa kuva, meiltä löytyy seepra sekä polly ja molemmat tekevät taukoamatta uutta lehteä, jotka kasvavat viitisen senttiä vuorokaudessa, seurattavaa siis riittää.

Suklaahillo

Ainekset

2 kpl appelsiinia

750 g omenaa

0,5 l appelsiinin mehua

750 g sokeria

250 g tummaa suklaata

1 kpl sitruunan mehua

Tee näin:

Pese appelsiinit ja raasta kuoret. Keitä omenoita appelsiinin kuoriraasteen kanssa vajaa puoli tuntia vedessä, siivilöi hyvin ja muussaa sauvasekoittimella. Sekoita omenaseos, sokeri, appelsiinimehu ja sitruunanmehu keskenään. Kiehauta ja hauduta 20 minuuttia. Sekoita joukkoon suklaa, anna sulaa ja pyöräytä sauvasekoittimella sileäksi.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12559