Sitruunaiset vadelmamuffinit

Meidän juhannusruusu on ollut tämän kuivan kesän takia ihan hassu ja ensimmäinen kukinta alkoi vasta reilusti juhannuksen jälkeen. Sittemmin se on kukkinut aina hiukkasen lisää. En muista tällaista tyyliä ennen olleen. Puutarhavadelmia on vieläkin tarjolla, meillä lajikkena on Maurin makea. Jos olisi kerinnyt kastelemaan paremmin, olisi niitä tullut vieläkin enemmän. Pölyttäjiäkin kun on ollut ihan kiitettävästi ja onneksi tässä pihapiirissä enemmän kimalaisia kuin ampiaisia. Ampiaiskiintiö alkaakin olemaan aika täynnä, vaikka meidän perheeseen on tullut vain yksi osuma. Omat vadelmat eivät ole riittäneet pakkaseen asti ja niitä olen lisäksi ostanut pakkaseen myös suoraan puutarhalta.

Tänään on kuopuksen syntymäpäivä, eilen oli keskimmäisen nimipäivä ja hänellä varsinaiset kesätyöt tulivat valmiiksi, vaikka työt vielä välillä hiukan jatkuvatkin. Kuluneella viikolla oli myös vanhimman pojan sotilasvalatilaisuus. Tapahtumarikas viikko siis ja sitä taidetaan tänään juhlia perheen kesken Merry Monkin terassilla. Jotenkin elämä soljuu eteenpäin kovin tasaisen kauniisti ja välillä miettiikin, että saako ihminen olla näin onnellinen. Ehkä se välillä on hyvä näinkin.

Nämä muffinit kuuluvat niihin helposti valmistuviin ja muistettaviin, pidän tätä sellaisena kakkosen ohjeena, kun melkein kaikkia aineksia tulee kahden verran. Lisäksi kun kaikki ainekset vain laitetaan kulhoon ja sekoitetaan keskenään, ei paljon helpompaa ohjetta voi olla. Viimeisenä olen lisännyt ensin sitruunatahnan ja sitten vadelmat. Sitruunatahna antaa kivasti hiukan kirpsakampaa makua, eivätkä muffinit olekaan liian makeita. Päälle olen vatkannut ihan vaan purkin kermaa ja koristeeksi tuoreita vadelmia. Nämä menevät vaikka viikonloppubrunssilla suolaisempien tarjottavien kaverina. Ylimääräiset on helppo pakastaa ja sulattaa sellaisena päivänä, kun on ihan pakko saada jotain hyvää.

Sitruunaiset vadelmamuffinit

Ainekset

100 g voita

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 kpl munia

2 dl maitoa

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

2 rkl sitruunatahnaa

3-4 dl vadelmia

Tee näin:

Voi sulatetaan ja kaikki aineet yhdistetään, viimeiseksi lisätään vadelmat. Paperiset vuoat asetellaan muffinssipellille ja taikina jaetaan 17 vuokaan. Jos ei ole muffinssipeltiä, pitää olla paksuja vuokia, muuten taikina leviää ikävästi. Paistetaan 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12499