Vapaapäivää ja mansikoita

Yhdessä päivässä voi saada paljon aikaan, kun on oikein tehokas. Meillä on ollut nimittäin tänään vapaapäivä ja leipomisen ohella on keritty tekemään ihana pyöräretki pitkin Räpsöötä, juomaan kiskalla kahvit, rupattelemaan siskoni kanssa, joka unohti että kesäkahvila on tiistaisin kiinni ja siivoamaan tai oikeastaan raivaamaan. Lisäksi Ukko käväisi katsomassa keskustan asuntomessutunnelmia. Hiukan yritin myös panostaa ruuan laittoon ja poikien mielestä oli oikein gourmet-ateria, kun kahvilan avaamisen jälkeen on ollut vain nopeatekoisia ruokia ja tänään satsattiin uusiin perunoihin, naudan pihveihin, porsaan ulkofilepihveihin, paahdettuihin tomaatteihin ja ratatouilleen. Kyllä oli muuten hyvää ja rauhassa istuttu ruokailu ruhtinaallista.

Kahvila on ollut auki jo yli viikon ja monenlaista kesävierasta on tavattu. Yksi blogin lukija Joensuusta pistäytyi juttelemassa, sillä he saapuivat porukalla ja yöpyivät Siikarannassa, olivat menossa myös asuntomessuille. Lukija oli sattumoisin löytänyt blogin aikoinaan Åre-hakusanan kautta ja siitä saakka lueskellut juttuja. En edes muistanut, koska olimme Åressa olleet ja kun tarkistin asian, on siitä jo yli kuusi vuotta. Kaivoin esiin vanhoja kuvia ja jäin niitä haikeana selaamaan, aika menee ihan liian nopeasti.

Kahvilatunnelmat ovat olleet varsin tiiviit varsinkin viikonloppuna, jolloin taas väki pääsi jonottamisen makuun. Onneksi kaikille saatiin jotain lautaselle ja ilma suosi kahvittelijoita. Lämmintä on luvassa jatkossakin ja mainiointa on se, että Reposaareen voi tulla vilvoittelemaan merituulten äärelle, täällä kun ei helteelläkään ole liian kuuma. Ensi lauantaina on avaa oves -päivä, joka perinteisesti kerää saaren täyteen väkeä, hyvä ettei uppoamaan ala. Pitkin saarta on kirpparipöytiä, ruokapaikkoja, musiikkia, esityksiä ja ennenkaikkea kauniita pihoja katseltavana.

Meinasi vallan unohtua tämä mansikka-asia nimittäin mansikatkin sujahtivat tänään pakkaseen ja olivat todella komeita ja hyvän makuisia. Poju tosin peratessaan pisti joka toisen omaan suuhunsa ja verotti näin aika lailla lastia, mutta tuoreenahan ne parhaimmillaan ovatkin. Nyt kannattaa kuitenkin hakea isompi laatikollinen pakastimen täytteeksi. Kesämakujen säilöminen talven varalle on parasta mitä juuri nyt voi tehdä, jotta taas selvitään tulevasta pitkästä talvesta. Harmittaa vaan, ettei tullut otettua kahta laatikkoa, mutta vielä kerkiää. Ensimmäistä kertaa myös laitoin soseen Minigrip-pusseihin, jolloin vievät selkeästi vähemmän tilaa ja sulavat nopeammin. Ei ollut aikaisemmin tullut mieleen. Varsin näppärä pakastaa parin litran pusseihin ja litistää ne ihan ohuiksi. Pakkaseen mahtuu paljon enemmän.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12457

2 kommenttia

2 pingiä

    • Aleena on 14.7.2018 at 13:34

    Hei! Ihanilta näyttävät mansikat, mutta erityisesti tuo musta-valkokuvioinen torkkupeitto tuolin käsinojalla. Mistä noin kivan voisi hankkia?

    1. Tuo peitto on on ostettu Stockmannilta, käy myös tarpeen tullen pöytäliinasta, sillä on ohut. Lapuan Kankureiden tuotantoa eli made in Finland.

Kommentit eivät ole päällä.