Kymmenen minuutin raparperipiirakka

Huijausta koko otsikko, eihän nyt mikään piirakka kymmenessä minuutissa valmistu, mutta siinä mielessä totta, että aktiivinen valmistusvaihe kestää maksimissaan kymmenen minuuttia ja se on juuri sopivasti se. Sisäinen Marttani on nimittäin aivan uuvuksissa kaiken tämän kevätsiivous- ja puutarhahärdellin keskellä ja päätin antaa hänelle pienen lepotauon tekemällä raparperipiirakan mahdollisimman helpolla tavalla. Tästä tuli yllättävän hyvää huomioon ottaen että pohja on Sunnuntain valmispiirakkapohja.

Jos omistat tällä hetkellä hiukan reippaamman sisäisen Martan mitä minä, niin kokeileppa viime vuosien suosikkia RAPARPERIPIIRAKKAA VALKOSUKLAALLA tai RAPARPERIPIIRAKKAA PELLILLINEN. Nämä ovat molemmat keränneet aikamoiset määrät kehuja.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan valmistaikina levitetään piirakkavuoan pohjalle, laitoin pohjan hetkeksi yksinään uuniin ja kieputtelin sillä välin raparperinpalat sokerissa ja sekoitin täytteen. Raparperitangot ladotaan vierekkäin puolikypsän pohjan päälle ja jos palat ovat hiukan paksumpia mitä minulla, jäävät ne kivasti piirakasta näkyviin. Täyte kaadetaan raparperien päälle ja paistetaan kypsäksi. Tämä on juuri sopivan kokoinen muutaman miehen ja parin naisen tuhottavaksi, eikä jäljelle jäänyt mitään. Tietenkin tämän kanssa tarjotaan myös kipollinen kermavaahtoa, joka on sopivasti maustettu vaniljasokerilla.

Helppo raparperipiirakka

Ainekset

1 pkt valmista piirakkataikinaa

250 g raparperia

0,5 dl sokeria

1 kpl kananmunia

2 kpl keltuaisia

2 dl vispikermaa

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sokeria

Tee näin:

Leikkaa raparperit vuokaan sopiviksi tangoiksi, ripottele päälle sokeria, kierittele sokerissa. Levitä valmistaikina piirakkavuoan pohjalle, paista 7 minuuttia 200 asteessa. Levitä raparperitangot puolikypsän pohjan päälle. Sekoita täytteen kerma, kananmunat sekä mausteet ja kaada raparperien päälle ja paista kypsäksi 200 asteessa. Pinnasta tulee kauniin ruskea. Vatkaa kaveriksi kermavaahtoa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12320