Nutellalevite – suolaisten naposteltavien ja jäätelön kaveriksi

Tässä lupaamani nutellalevite, tarkoitus oli, että herrat syövät tätä suolaisten naposteltavien kaverina, mutta Ukko oli sitä mieltä, että jäätelö olisi tämän kanssa herkullista. Niinpä hän haki pari litraa vaniljajäätelöä ja nutellalevite oli hetkessä tuhottu, hyvä etteivät vielä nuolleet kippoa puhtaaksi. Turha vissiin mainita, että tekemiseen menee se viisi minuuttia, mutta tulos on siitä huolimatta varsin herkkua. Mietin vielä tuotteen jatkojalostusta, sillä tämä olisi ihanaa myös keksien välissä tai ohuena kerroksena kakun välissä sitruunaisen täytteen kera.

Nyt kipitän pihalle, sillä hake odottelee levittäjäänsä ja aurinkoinen ilma houkuttelee. Pihahommat ovat melkein valmiina ja ehkä jo ensi viikolla napsin teille muutaman pihakuvan valmiista maisemista.  Sitten alkaa kesäkahvilatouhut, sillä valmiina on vasta paikka ja kesätyöntekijät, kaikki muu odottaa tekijäänsä. Loma on ihan nurkan takana, ihanaa.

Nutellalevite

Ainekset

300 g pähkinätahnaa

200 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa

0,6 dl ruskeaa sokeria

1 tl vaniljasokeria

0,5 dl suolapähkinöitä

Tee näin:

Sekoita ainekset kevyesti sekaisin keskenään. Nauti suolaisten naposteltavien kuten suolatikkujen kanssa tai jäätelön kanssa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12238