Maailman helpoin jälkiruoka – pikajuustokakku

 

Kevyen kalalounaan kaveriksi tehtiin hiukan tuhdimpi jälkiruoka, joka valmistuu viidessä minuutissa: ihanan kesäinen mansikkalevite. Tätä voisi oikeastaan kutsua pikajuustokakuksi, jonka makua voi säädellä nopeasti vaihtelemalla keksilaatuja. Tähän täyteläiseen mansikkaiseen juustokakkutäytteeseen maun antaa mansikkahillo, mutta kukaan ei kiellä ujuttamasta mukaan myös tuoreita mansikoita, mikäli sellaisia löytyy. Aavistuksen happaman lisämaun makean kanssa tuo smetana ja mainion piristyksen limen lisäksi saa pieneksi silputusta rosmariinista, mutta sen voi halutessaan jättää pois. Makeaakin makeampi levite sopii mainiosti hyvin pelkistettyjen keksien kanssa ja nämä keksit olivat juustokeksilajitelmasta. Tähän sopii yhtä hyvin Marie kuin Cream Cracker. Täytettä keksin päälle ja ääntä kohti, loppuu turhat pulinat.

Tällaisia juustokakkutäytteitä on helppo tehdä ja lisäänkin seuraavaksi blogiin pähkinälevitteen. Kesäisiin illanistujaisiin nämä ovat oivallisia, sillä makuja voi varioida ja keksejä ostella hiukan erilaisia. Jokainen voi ottaa omien mieltymystensä mukaan keksejä ja täytteitä. Toiselle tarjottimelle kannattaa lisätä hiukan juustoja ja viinirypäleitä sekä leikkeleitä, jotta välillä voi napata myös suolaista. Hyvin yksinkertaista mutta herkullista.

Mansikkalevite

Ainekset

200 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa

2,5 dl tomusokeria

1 dl smetanaa

0,5 tl vaniljasokeria

1 rkl limen mehua

2 dl mansikkahilloa

0,5 rkl (pieneksi silputtua rosmariinia)

Tee näin:

Silppua rosmariini pieneksi silpuksi. Sekoita ainekset keskenään, lisää viimeisenä joukkoon mansikkahilloa ja sekoita vaan vähän. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa limen mehua tai sokeria.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12229