Viikko 20: Halloumilla kuorrutettu lohi, vihannesten ja jogurttikastikkeen kera

Että tämä kesä on ihanaa. Meillä on tehty viikonloppuna pihatöitä aivastellen, terassiin uutta katosta ja levitelty haketta. Kaikki vihertää jo niin upeasti ja perennat kohoilevat sieltä täältä kovalla vimmalla. Pieni vesisade olisi tehnyt hyvää, mutta ennusteen mukaan sitä ei ole tiedossa ainakaan viikkoon. Lämpimässä ilmassa ei ruokaakaan tee niin kovin mieli, mutta jotain on syötävä. Tänään tein halloumilla kuorrutettua lohta, jonka kanssa oli paahdettuja vihanneksia ja jogurttikastiketta. Mainio yhdistelmä ja hei,oreganot olivat jo omalta pihalta. Se on sellainen kaveri, joka on levinnyt pariin kasvatuslaatikkoon ihan kunnolla ja koko kesä syödäänkin niin, ettei tarvitse talvella oreganoa ostaa.

Tämä lohiherkku on varsin helppo valmistaa ja kastike kruunaa koko komeuden. Kastikkeeseen laitoin valkosipulia, sitruunanmehua ja sitä tuoretta oreganoa. Pohjalla on ensin kesäkurpitsat, paprikat ja sipulit pilkottuna ja maustettuna. Kalanpalat maustetaan ja laitetaan puoliksi kypsyneiden vihannesten päälle, kalat kuorrutetaan halloumilla sekä ilmakuivatulla kinkulla ja oreganoa voi vielä ripotella valmiin ruuan päälle. Tästä ei kesäruoka parane.

Terassin sisustaminen on kovassa vauhdissa ja loputkin kesäkukat aion hakea ensi viikolla, niin kivoja ilmoja on luvassa ja nostelen sitten kasvihuoneeseen, jos oikein kovin kylmää yötä on tiedossa. Ensi viikolla on luvassa Särkänniemen reissu helteessä. Olen jo pää pyörällä ilman mitään härveleitä, joten taidan olla lähinnä taustajoukoissa ja matkatavarakuskina. Ehkä se koskenlasku juuri menee. Haikeaa on nämä viimeiset viikot, kun jälleen yksi vuosikerta lähtee koulusta maailmalle. Siihen haikeuteen ei varmaan koskaan totu. Onneksi näillä mussukoilla on tapana tulla tervehtimään silloin tällöin.

Halloumikuorrutettu lohi ja jogurttikastike

Ainekset (4 annosta)

Vihannekset:

2 kpl kesäkurpitsaa

2 kpl paprikaa

1 kpl isoa sipulia

2 rkl oliiviöljyä

2/3 tl suolaa

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl oreganoa

Lohi:

500 g lohifilettä

2/3 tl suolaa

0,5 tl mustaa pippuria

200 g halloumia

4 kpl ilmakuivattua kinkkua

Jogurttikastike:

300 g turkkilaista jogurttia

2 kpl valkosipulin kynsiä

1 rkl siirappia

2 rkl sitruunanmehua

0,5 dl tuoretta oreganoa silputtuna

0,5 tl suolaa

1/4 tl mustaa pippuria

(50 min AKTIIVINEN  30 min PASSIIVINEN  20 min)

Tee näin:

Kuori kesäkurpitsat juustohöylällä, pilko kesäkurpitsat ja paprikat kuutioiksi, silppua sipuli isoiksi paloiksi. Kierittele palaset oliiviöljyssä ja mausteissa. Laita laakeaan vuokaan ja paista 200 asteessa 15 minuuttia. Leikkaa sillä välin lohi kolmeen tai neljään palaan, irrota palat nahasta. Raasta halloumi. Lisää kalanpalat vihannesten päälle, ripottele kalojen päälle suola ja musta pippuri sekä raastettu juusto, laita takaisin uuniin ja anna paistua kymmenisen minuuttia, lisää ilmakuivatut kinkut kalojen päälle ja anna paistua vielä 10-15 minuuttia kunnes kalat ovat kypsiä. Tämä hiukan riippuu kalojen paksuudesta. Tee sillä välin jogurttikastike. Silppua sipuli ja basilika ja sekoita ainekset keskenään.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12221

4 kommenttia

4 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

    • Kaura on 21.5.2018 at 00:32

    Näyttää super hyvältä. Ihanan värikäs ruoka.

    1. Tämä oli kyllä hyvää ja ennenkaikkea helppo valmistaa. Kylmä kastike täydensi mukavasti kokonaisuuden.

    • Seniorska on 13.6.2018 at 16:49

    Tehdään tänään neljännen kerran. Hyvää!!! Voisi sopia Juhannukseenkin.

    1. Hei hianoo, että olette myös repsahtaneet tähän. Meilläkin tasaisin väliajoin lohi uunissa ja kaikki tykkää.

Kommentit eivät ole päällä.