Huhtikuun huiput

Mukavaa vappupäivän iltaa, elämme jo toukokuuta, mutta vielä haikeana muistellaan huhtikuun huippuja. Vappua on vietetty viimeisten Amsterdamin tuliaisten kera ja nyyh, nyt ne ovat loppu. Kauniit, herkulliset suklaat, perinteiset hollantilaiset täytetyt vohvelit ja Van Stapelen unelmatäytteiset suklaakeksit. Kaikkia Amsterdamin juttuja en ole vielä kerinnyt kirjoittelemaan, varsinkin hotellisuositus pitää laittaa, joten muutama juttu vielä tulossa. Kuvassa on muuten uudet ruskeat Arabian Ali kupit, jotka olivat myös huhtikuun hankinta. Poikkeus vahvistaa säännön ja kyllä ruskea passaa myös sinivalkoisen kanssa, sininen maisema on saanut kilpailijan.

Huhtikuu on ollut matkustelua, puutarhasuunnittelua ja raivausta, vihersisustamista, kukkamultasotkua ympäri taloa, kevätsisustamista, flossausta, parsaa monessa muodossa, pyjamapäivää, kevään vihreää perunamuusia, herkullisia liharuokia sekä omassa että valmiissa pöydissä. Monta uutta asiaa on nähty ja koettu ja ikimuistoisia hetkiä eletty, tämä oli hyvä kuukausi.

Ja sitten ne SUOSITUIMMAT RESEPTIT, klikkaile itsesi haluamaasi reseptiin. Ykköspaikan otti tässä kuussa mehevät mokkapalat, joka kirii näköjään koko ajan ylöspäin. Jotta en saa kylillä paheksuvia katseita, niin vaihdetaan termi mokkapala masaliisaan.

Eipäs unohdeta sitruunoita, viime viikolla riemukkaasti paistanut aurinko suorastaan houkutteli käyttämään sitruunoita. Tähän pollo limonelloon voi laittaa sitruunaa oman maun mukaan. Varovaisesti pari ruokalusikallista tai sitten rempseästi kaksinkertaisen määrän ja vaikka hiukan kuoriraastetta mukaan. Eksoottisen maun ja värin kastikkeeseen antaa sahrami, joka sopii makunsa puolesta tähän hienosti.

Parsakausi senkun jatkuu sitruunavillityksen kera. Nämä todella sitruunaiset kanat maistuvat kyllä erinomaisesti parsan kanssa. Alunperin olen tehnyt näitä laittamalla vehnäjauhoja kuten ohjeeseenkin kirjoitin, mutta nyt käytin vehnäjauhon tilalla gluteenittomia korppujauhoja ja hyviä tuli. Kolmeen eri astiaan sekoitellaan ainekset, paljon sitruunaa, parmesaania, valkosipulia ja persilijaa. Kanafileet sitten uitetaan hyvin jokaisessa kulhossa. Fileitä paistellaan kymmenisen minuuttia uunissa ja sitten lisätään viereen parsat, jotka voidellaan sitruunaisella valkosipulivoilla ja ripotellaan päälle parmesaania. Fileiden päälle lisätään vielä sitruunaviipaleet makua antamaan. Ihanaa kevätruokaa.

Jälkkäriksi sopii vielä sitruunainen juustokakku kupissa. Sopivan kirpsakka omalla hillolla maustettu juustokakku on helppotekoinen.

Näitä asioita rakastan juuri nyt:

 • mustarastas ja kevätmusisointi
 • pihatyöt, myös ne ikävät kuten rännien tyhjennys, koska hyvässä seurassa sekin on hauskaa
 • parsafrittata
 • kaupan pikkuhiljaa monipuolistuvat vihanneshyllyt
 • ensimmäistä kertaa itse istutetut perunat
 • pyöräkuume
 • haave Italiasta ja Laura Pausini
 • kesän odotus
 • postin tuomat uudet italialaiset kahvit, ei aamua ilman lattea
 • sumuiset rannat, pian vihertää, ihan varmasti
 • elämä ylipäänsä

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12183