Vappuherkut kuorrutetaan kuohuviinikreemillä

Tiedän useamman miehen, jotka ovat ihan hulluna sokerikreemiin. Olisikohan tämä sitten heidän unelmakakkunsa? Tällä hetkellä kreemi on kovassa nousussa, sillä sitä voi myös värjätä ja kreemistä pursotellaan kaktuksista lähtien kaikkea mahdollista ja sitten koristeet jääkaapin kautta kakun päälle. Näin saa todella hienoja luomuksia. Perinteisesti kreemiä on käytetty unelmatortun täytteenä sekä sokerimassan alla täytekakuissa. Tässä kuohuviinillä maustettua kreemiä on levitetty puolipyöreän kakun päälle hyvin rouhein vedoin, tämä jos mikä sopii varsin hyvin vapun teemaan ja onnistuu ihan jokaiselta. Koristeiksi on ripoteltu nonparelleja, macaroneja sekä ihanan kiemurtelevia rosmariinin oksia, melkein käyvät serpentiinistä. Kreemiä on ohjeessa melko iso annos, eli jos laitat sitä kääretortun väliin tai pursotat sitä muffinien päälle, riittää hyvin puolikas annos.

Sokerikreemin kanssa sopii mielestäni erityisen hyvin suklaa ja siitä syystä kakku onkin tehty suklaakääretorttulevyistä. Gluteenittoman ohjeen kääretorttuun löydät tästä. Välissä on kermavaahtoa ja mascarponea, molempia isoon kakkuun tarvitaan kaksi purkkia. Seos on maustettu parilla ruokalusikallisella sitruunatahnaa sekä ripauksella sokeria. Leivontavuoka vuorataan kelmulla tai foliolla ja kääretorttulevyistä leikataan sopivia kulhoon mahtuvia ympyröitä ja väliin laitetaan täytettä.  Tämä kakku oli aika iso ja tein tähän kolme kääretorttulevyä. Kakkua ei tarvitse kostuttaa millään, sillä kääretorttulevyt ovat niin ohuita. Päällimmäiseksi vuokaan kerros kääretorttulevyä, peitetään foliolla ja jääkaappiin jähmettymään. Kakku kaadetaan varovasti tarjoilulautaselle, poistetaan kelmu ja kuorrutetaan kuohuviinikreemillä.

Kuohuviinikreemi

Ainekset

400 g voita

12 dl tomusokeria

1-2 tl vaniljasokeria

1,2 dl kuohuviiniä

Tee näin:

Sekoita keskenään vaahdoksi hiukan aikaa huoneenlämmössä pehminnyt voi sekä tomusokeri. Kun vaahto on vaaleaa ja ilmavaa lisää joukkoon vaniljasokeri sekä pienenä norona kaataen keskitasolla vatkaten kuohuviini. Sekoita tasaiseksi ja kuorruta kreemillä kakku, laita kääretortun väliin tai muffinien päälle.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12156