Viikko 17: Parsasalaatti vol.2

 

Perinteinen parsaversio pekonin kanssa on hyvää, mutta niin on tämä makkaraversiokin, varsinkin kun salaatin päälle levitetään pikkuisen aromikasta kastiketta. Tätä on ollut meillä nyt pari kertaa aamupalaksi ja tämän voimalla pärjää pitkälle iltapäivään.  Parsa on varma kevään merkki ja mitä rapsakammaksi sen paistaa sitä herkumpaa se on. Tätä salaattia varten keitin parsoja kolmisen minuuttia, jotta niiden ei tarvitse käristä pannulla niin kauaa. Parhaan maun saa tietenkin voissa paistamalla.

Paras löytö kaupasta pitkään aikaan on HK:n Maakarit makkarat, joiden mukana pääsee eurooppalaiseen tunnelmaan. Olen jo pitkään ihmetellyt, miksi meillä Suomessa ei ole kunnon mausteisia, lihaisia eurooppalaisia makkaroita ja HK:lta niitä löytyy. Valikoimaa on, tässä kuvassa vain viisi, olemme tainneet maistella ainakin kahdeksaa erilaista ja oma suosikkini on tuo Elsan valkosipuliwursti. Tällainen mausteinen makkara sopii juurikin hienosti parsasalaattiin.

Parsasalaatti

Ainekset

9 kpl parsaa

5 kpl keitettyä munaa

3 kplchorizo-makkaraa

1 kpl punasipuliakastike

3 rkl sherryviinietikkaa

5 rkl oliiviöljyä

1 tl dijon-sinappia

0,5 dl kevätsipulin varsia silputtuna

Tee näin:

Keitä munat kypsiksi. Viipaloi makkara ja silppua sipuli siivuiksi. Poista parsasta kovat kannat ja keitä 3 minuuttia, valuta. Paista pannulla sipulit ja makkarat ruskeiksi. Paista myös puoliksi siivutetut parsat rapsakoiksi. Puolita kananmunat. Kokoa salaatti lautaselle. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12148