Amsterdamin kukkaloistoa

Yksi asia monien joukossa, josta olen suorastaan kateellinen Amsterdamilaisille on valtava kukkaloisto. Pääsiäisen ajan valtavan isot kimput sisälsivät pitkiä pajunkissan oksia, magnoliaa, tulppaaneita, narsisseja ja montaa muuta sortimenttia, hintaa kimpuilla oli vain viitisentoista euroa ja nämä todella isot kimput kietaistiin hiukan paperiin ja kannettiin olkapäällä. Hauskan näköistä touhua varsinkin polkupyörällä ajettaessa. Myynnissä oli myös kirkkaankeltaisia amarylliksiä, jotka olivat kerrassaan upeita, en ole ennen amaryllistä keltaisena nähnytkään.

Meidän hotellin edessä päivysti kukkakauppias koko pääsiäisen aamuvarhaisesta iltamyöhään ja hinnat olivat ihan uskomattomia, lyhytvartiset leikkonarsissit 70kpl 5e, tulppaaneita 50-60kpl 10e ja sitä rataa. Todella kauniita erilaisia asetelmia ja valtavankokoisia nupulla olevia isoja oksia, joista en tunnistanut kuin magnolian. Riemunkirjavaa tulppaaniloistoa oli kukkakaupat ja markkinat täynnä ja värejä oli kyllä ihan mitä vaan toivoa saattoi. Nurmikoilla kukkivat narsissit, mutta tulpaaneita löytyi vain ruukkuistutuksista ja niissäkin osa oli vielä pieniä.

Jos kiinnostaa kukkatouhut hiukan laajemmassa mittakaavassa, voi käydä Amsterdamin ulkopuolella Aalsmeerissa kukkamarkkinoilla. Sinne on tunnin matka keskustasta ja kannattaa yrittää paikalle jo aamuvarhaisella, jolloin huutokaupat alkavat. Alueella on myös opastettuja kierroksia. Kukkamarkkinoille on vajaan kympin pääsylippu. Kukkamarkkinat hiukan pienemmällä mittakaavalla löytyvät Singel-kanavan varrelta. Jokaisen puutarhurin must to see-paikka. Mukaansa voi ostaa kukkasipuleita, leikkokukkia, matkamuistoja ja puukenkiä, värien ja tuoksujen sekamelska on huumaava.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/12011