Koskaan ei ole liian myöhäistä – uusi tilapäinen ammattikokeilu

Vaihdan alaa, tosin vaan muutamaksi viikoksi, sillä sain A-lehdiltä kivan mahdollisuuden tarjota edullisesti blogin lukijoille itse lukemiani ja hyväksi koettuja lehtiä.  Yritän siis olla lehtimyyjä, koittakaa kestää. Minulla on itselläni varsin tarkka seula siitä mitä luen, joten tarjolla on vain kolme erilaista, mutta sitäkin laadukkaampaa ja inspiroivampaa lehteä. En aio jutella monotonisella äänellä siitä, kuinka mahtavan tarjouksen juuri sinä olet nyt saanut tai kuinka olet voittanut kolmen kuukauden lehdet arvonnassa ja maksat vain viidestä kuukaudesta. En myöskään suosittele jotain juuri sinulle sopivaksi enkä sen enempää pidä pitkiä mainospuheita, nämä lehdet puhuvat omasta puolestaan. Totean vain, että linkin kautta voit tilata parilla kympillä lehden, jonka seuralaisena mukaan tulee mitä mainioimmat tilaajalahjat.

Ensimmäisenä on tarjolla Maku, joka on itselleni ihan pakollinen lehti ja aina kiivaasti odottelen postiluukun kolahtamista. Se tietää sitä, että muutamana päivänä on mielenkiintoista luettavaa. Säästän vanhat lehdet ja haen niistä ideoita sekä ajatuksia ruuanlaittoon ja leivontaan. Ohjeita löytää netistäkin, mutta haluan, että kokatessa lehti on konkreettisesti pöydällä, kun katselen ohjetta. Jokaisesta lehdestä löytyy helppoa arkiruokaa, leivontaa, juhlahetkiä, lukijoiden parhaat palat ja matkakertomuksia. Onpa siellä ollut aina välillä jotain omiakin juttuja. Viimeisimmässä Maku-lehdessä on tekemäni matkajuttu, jonka aiheena on Riika.

Maku-lehden tiimi on muuten ihan huippuluokkaa ja keittiössä häärätään kokeilujen ja kuvauksien kanssa jatkuvasti, kaikki reseptit ovat moneen kertaan testattuja ja lehdessä pyritään huomioimaan myös lukijoiden toiveet. Löytyy helppoa arkiruokaa, leivontaa, juhlahetkiä, lukijoiden parhaat palat ja matkakertomuksia. Olen pikkuisen päässyt kulisseihin kurkkimaan ja sinne tekisi kyllä mieli mukaan, niin on lehden teko innostavan näköistä puuhaa. Maku onkin minusta paras kotimainen ruokalehti. Maku-lehden kaveriksi voit valita tilaajalahjana paksun Herkulliset piirakat -kirjan (37e), josta löytyy ohjeet 60 erilaisen makean leivonnaisen toteuttamiseen. Ei huono satsi parilla kympillä. Tilauksen voit tehdä täällä.

– sisältää mainoslinkkejä

Toinen suosikkini on ehdottomasti Viherpiha. Vanhoja lehtiä löytyy kilokaupalla varastosta, niitä kierrätetään pitkin sukua ja kaivan ne aina kevätriemussa esiin. Jotkut lehdet on jo aika lailla hiirenkorville luettu, mutta edelleen niistä saa ideoita ja vinkkejä pihan laittoon. En ole mikään puutarha-asiantuntija, mutta koko ajan yritän opetella jotain uutta ja tykkäänkin lukea lehdet kannesta kanteen ja moneen kertaan, koska osa asioista pääsee aina unohtumaan. Nämä ovat iltalukemiston parhaimmistoa. Meidän pihasta löytyy aika monta Viherpihan innostamaa toteutusta ja vielä olisi paljon ideoita listassa. Viherpihan tilaajalahjaksi voit muuten valita vaikkapa raikkaan Paula Suhosen pikkuisen olkalaukun (40e), jonne voit sitten sujauttaa suuret setelit, kun puutarhamyymälät pian kutsuvat. Tilauksen voit tehdä täällä.

Tunnustan, että meillä on ullakolla usean kymmenen vuoden Avotakat, se kun on ilmestynyt 1967 vuodesta saakka. Keräilin joskus opiskeluaikana vanhempia vuosikertoja täyteen ja niitä tulikin sitten tallennettua oikein urakalla. En ole malttanut poiskaan laittaa, auts tätä suvun keräilijägeeniä, joten odottelevat siellä tulevien polvien lukuinnostusta. Avotakka on tullut meille lähes katkeamatta vuosikausia. Siihen on jotenkin niin tottunut ja sen kanssa pysyy selvillä siitä, missä sisustusmaailmassa oikein mennään. Erityisesti pidän raikkaista uusista ideoista sekä modernista otteesta. Kuvat ovat laadukkaita ja aiheet usein tosi kiinnostavia. Päiväkahvin kaveri siis. Avotakan tilaajalahjaksi voit ottaa vaikkapa nahkaisen Magnus Paul lompakon (57e). Tilauksen voit tehdä täällä.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11965