Viikko 12: Fetalla ja salvialla maustetut karitsanpyörykät tomaattikastikkeessa

Pääsiäisen ajan lampaansa voi nauttia myös tässä muodossa, pyöryköinä. Ostamastani karitsan jauhelihasta oli osa vielä jäljellä ja teimme karitsanpyöryköitä, jotka maustettiin tuoreella salvialla ja fetamurulla. Tämä oli loistava kombo ja kun valmiit pyörykät vielä keikautettiin hyvin hautuneeseen tomaattikastikkeeseen, oli tämä kyllä maukas ja mehukas ruoka. Harmi ettei ollut tälle kaveriksi tuorepastaa, olisi ollut täydellistä.

Meillä on välillä keittiössä mahdoton tungos ja juuri eilen mietin, että se on varmasti se asia mitä kaipaan eniten muutaman vuoden päästä. Eilen pojat tekivät artesaanipizzaa ja minä yritin siinä sivussa leipoa pupukakkua. Hyvinhän se onnistui, kun suunnittelimme uunin käytön huolella ja koitin olla valtaamatta ihan joka tasoa. Parit naurunremakat saatiin aikaiseksi, kun ei ihan mennyt kuin Strömssöössä. Pizzasta tuli kuitenkin loistavaa ja pupukakkukin onnistui yli odotusten. Yhdessä tekeminen on niin parhautta. Siinä sivussa käytiin saunassa ja Onnelakin oli listalla, mainiota kotimaista draamakomediaa. Miten sitä oikein voisi elää ilman lauantai-iltoja?

Karitsanpyörykät tomaattikastikkeessa

Ainekset

800 g karitsan jauhelihaa

1 kpl sipulia

4 kpl valkosipulinkynsiä

1 kpl kananmunia

200 g fetajuustoa

1,5 tl suolaa

1 tl mustaa pippuria

1,5 tl paprikajauhetta

10 kpl tuoreita salvian lehtiä

Tomaattikastike:

800 g Mutti tomaattimurskaa

400 g valkosipulista tomaattimurskaa

500 g tomaattia (kirsikkatomaatteja)

1 kpl sipulia

2 tl timjamia

Tee näin:

Silppua sipulit, murustele feta, silppua salvian lehdet. Sekoita lihapullataikinan ainekset keskenään ja pyörittele lihapulliksi. Paista 200 asteessa kypsiksi. Silppua sillä välin kastikkeen sipuli pieneksi silpuksi ja pilko tomaatit, yhdistä kastikkeen ainekset ja anna hautua miedolla lämmöllä, lisää valmiit lihapullat ja anna hautua vielä jonkin aikaa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11919