Hetkeen tarttumisen kauneus

Ulkoilun riemu vaihtui sisäilyksi, sillä koivun siitepölymäärä on ennätysmäinen ja olo sen mukainen. Keuhkoparat eivät oikein tykkää puutarhahommista ja siitepölymäärästä samaan aikaan, joten olen suosiolla ollut sisällä pari päivää. Yritän positiivisesti ajatella, ettei se kesä tähän lopu ja kun työmäärä näin keväällä on töissä infarnaalinen, on ehkä hyväkin ottaa siinä sivussa pari päivää hiukan rennommin.

Olen siis nauttinut sarjasta Safe, muutamasta kirjasta, parista uudesta ruokalehdestä, sudokusta ja sisällä olevasta kauniista valosta. Tänään juhlistimme Ukon synttäreitä naudan ulkofilepihveillä, munasalaatilla, paahdetulla perunamuusilla ja hillomunkeilla. Löysin kuin löysinkin hienon saunatakin miehelle, jolle monien asioiden uusiminen on pikkuisen tuskaista. Lexingtonin saunatakissa on toiveiden mukainen huppu, hyvä materiaali, taskut ja vyö. On sillä nyt kiva tepastella pitkin puutarhaa vilvoittelemassa saunareissun lomassa. Ja mikä parasta sovimme nyt niin hyvin yhteen, Ukolla sinivalkoraitainen minulla valkoinen. Jos siis satutte näkemään meidät liihottelemassa saunatakit päällä pitkin pihaa, niin se on se hetkeen tarttumisen ihanuus, mitä pitäisi opetella enemmänkin.

Jos pitäisi valita tästä talosta mieluisimmat paikat, on yksi oma sänky. Yläkerran makuuhuoneeseen voi piiloutua lueskelemaan ja viettämään ihan omaa aikaa. Paras paikka ladata akut ja ihan vaan olla. Vasta näin aikuisena olen ymmärtänyt sen hetkeen tarttumisen, joka on ihan äärimmäisen tärkeää. Pienistä asioista koostuu onni, niistä ohikiitävistä hetkistä, joista pitää napata kiinni ja iloita. Mikä parasta niitä voi välillä luoda ihan itse.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11894