Joskus vähemmän on enemmän – samettinen herkkusienikastike

Muutamalla tuoreella hyvällä raaka-aineella saa välillä ihmeitä aikaiseksi ja tässä tapauksessa vieläpä äkkiä. Herkkusienikastike sopii niin monen ruuan kanssa ja viimeksi sitä laitettiin pinaattimuusin sekä kauriinpihvien kaveriksi. Maustan kastikkeeni sipulilla ja persilijalla sekä pienellä tujauksella balsamicoa. Kermaa pitää olla ja runsaasti, eikä mitään kevytversioita vaan kunnon tuhtia vispikermaa. Tämä sopii niin hyvin jauhelihapihvien kanssa, pastakastikkeeksi, kalafileiden kaveriksi tai sisäfileen kylkeen.  Eikä hintakaan päätä huimaa.

 

Herkkusienikastike

Ainekset

1 rasia herkkusieniä

1 kpl sipulia

4 dl kermaa

0,5 dl persilijaa

1/4 tl mustaa pippuria

0,5-1 tl suolaa

1 rkl balsamicoa

0,5 dl kevätsipulin varsia

Tee näin:

Siivuta sienet, silppua sipulit pieneksi silpuksi. Paista sipuleita voissa, lisää sienet ja anna ruskistua hieman. Lisää kerma, mausteet, silputtu persilija ja kevätsipulin varret silputtuna. Anna hautua hetken ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustaapippuria.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11887