Viikko 13: Pinaattimuusia ja kauriin jauhelihapihvejä

Kevät saa nyt näkyä ihan kaikissa ruuissa eikä vähiten perunamuusissa. Vihreätä siis näkyviin ja runsaasti, kiitos. Kauppakärryt suorastaan jumiutuvat vihannestiskin kohdalle ja kärryyn sujahtaa paketti jos toinenkin vihreää vihannesta. Baby-pinaatit ovat näppäriä laittaa suoraan salaattiin, smoothieen tai melkein mihin tahansa ruokaan. Tässä muusissa tulee pinaatit syötyä ihan ohimennen ja sipulinvarsista saa mainiota makua pinaatin kaveriksi.

On ihanaa omistaa sellaisia ystäviä, jotka niin tietävät, mistä tulee hymy huulille. Sain nimittäin kauriin ja peuran jauhelihaa, ja minulle jos kenelle se on enemmnä kuin mieluinen juttu. Teimmekin kevään vihreän muusin kanssa kauriin pihvejä, joihin lisäsin mausteeksi vain suolaa, mustaapippuria ja hiukan timjamia. Todella herkullinen maku ja sopi hienosti muusin sekä herkkusienikastikkeen kanssa.

Pinaatti-sipulimuusi

Ainekset

1,5 kg perunoita

4 dl maitoa

1-2 tl suolaa

50 g voita

80 g baby pinaattia

2 dl kevätsipulin varsia

Tee näin:

Keitä perunat kypsiksi, kaada vesi pois ja lisää voi sekä suola, vatkaa sileäksi ja lisää maito parissa erässä. Survo pinaatti ja sipulinvarret sauvasekottimella tahnaksi ja lisää tahna muusin sekaan. Tarkasta maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11878