Pääsiäisen hurmaavin kakun koristelu, päästä valloilleen sisäinen taiteilijasi

Se on ihan käsittämätöntä miten vuosi toisensa perään kevät pääsee yllättämään. Ihan yhtäkkiä huomaa, että aurinko paistaa niin pitkään päivä toisensa jälkeen, lumi sulaa pikku hiljaa asfaltilla ja linnut alkavat laulelemaan. Sitä penkoo epätoivoisesti vaatekaappia miettien jotain keväisempää päälle pantavaa ja untuvatakki alkaa yhtäkkiä tuntua ihan liian raskaalta. Tummat tyynyt ja torkkupeitot kukeutuvat vaivihkaa vaatekaappiin ja tilalle pitää saada jotain raikasta, tämä on sitä aikaa, kun pastelliset sävyt tuntuvat suorastaan ihastuttavilta. Ja juuri nyt ollaan ihan siinä rajamailla, että pian iskee kevätsiivousvimma ja se on sitten menoa. Muutamassa viikossa pistetään paikat järjestykseen, ikkunat puhtaiksi, tomut ulos ja tavarat paikoilleen. Huipennus keväthuumaan on tietenkin lumen sulaminen niin että pääsee pihahommiin ja ne vihreät pienet lehdet puissa. Tämä on ihan parasta aikaa vuodesta, kunpa sitä osaisi nauttia täysillä ihan jokaisesta päivästä.

Pastellien huumassa pääsiäiskakunkin voi päällystää pienillä pastellisilla suklaamunilla. Tämä on varsin helppo tapa tehdä näyttävä ja kaunis kakunkoristelu, onnistuu varmasti jokaiselta ja munia voi asetella haluamaansa järjestykseen tai sikin sokin. Kannattaa varata monta pussillista, sillä yllättävän paljon munia menee tällaiseen hiukan korkeampaan kakkuun, vaikka halkaisija onkin pieni. Tein kahteen vuokaan kakkupohjan, jotta sain kakulle kivasti korkeutta. Pohjan teossa käytän aina 70 prosentin ohjetta, sillä siitä tulee mielestäni paras kakkupohja kaikkien ominaisuuksien kannalta, leikkaaminenkin on helppoa. Kakkupohjan teko-ohjeita voit katsoa tästä. 

Kakku on täytetty sitruunatahnamoussella. Purkki kermaa vaahdoksi ja purkki mascarponea sekaisin ja mausteeksi 3-4 rkl sitruunatahnaa, sokeria lisätään oman maun mukaan, kakun kostutukseen sprite. Isompaan kakkuun täyte tietysti kaksinkertaisena. Kakku on päällystetty voikreemillä, johon munat on helppo painella kiinni. Kreemiä kannattaa levittää kahdessa erässä, ensin hiukan joka puolelle ja hetkeksi jääkaappiin ja sitten vasta pintasilaus. Tässä tosin pohjan ei tarvitse olla viivotinsuora, sillä munat peittävät koko pinnan. Kreemiä tarvitsee kuitenkin olla sen verran, että munat tarttuvat kiinni. Isompaan kakkuun kannattaa siis tehdä kreemiä puolitoista tai kaksinkertaisena. Tämä kuvissa oleva kakku on halkaisijaltaan ilman munia 16cm ja korkeutta on 15cm.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11820

4 kommenttia

4 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

  • vanha idea on 19.3.2018 at 21:17

  Googleen hakusanaksi easter egg cake, niin näitähän löytyy, ja hienoja ovat.

  1. Totta, pääsiäismunia on varmasti ollut kakun päällä niin kauan kuin on ollut kakkuja ja pääsiäismunia. Ja tosiaan, kauniitahan nämä kakut ovat ja jokainen voi tehdä niistä omannäköisensä, variaatioita on monenlaisia. Ei muutakun näpertelemään.

  • Jorma Tuukkanen on 22.3.2018 at 17:51

  Kiitos kuvista ja ohjeesta, laskin kuvassa olevassa kakussa olevan 257 pientä koristelumunaa, lisäksi kakku on 15cm korkea, anna myös vinkki tämän kakun paloitteluun kun kakkua himoitseva seisoo kakkulapio kädessä miettiessään miten saisi tyylikkäästi pienen siivun kuvan herkkua????, Mistä koristelumunat voi ostaa ja mitä maksaa 257 munaa.

  1. Kylläpä Jorma heitit monta kysymystä, tykkään. Leikkaaminen näissä korkeissa kakuissa (tosin tämä vain 15cm), jotka ovat tällä hetkellä aikamoinen muoti-ilmiö järjestyy siten, että ei leikata siivuja perinteisesti pohjaan saakka, vaan osissa aina kerros kerrallaan. Olen muutamissa häissä leikkaillut todella korkeita kakkuja (pienen hermostuksen kanssa) ja hyvin se onnistuu, kunhan kaikki pysyvät kerrallaan suunnilleen samassa tasossa. Laitoin munat pinoon juuri tuon leikkaamisen takia, sillä munien välistä on helppo leikkailla sopiva siivu, hyvin sekin sujui. En osaa tarkalleen sanoa, montako pussillista pikkumunia kakkuun meni, sillä halusin vain kolmea väriä ja pussissa taisi olla viisi tai kuusi eri väriä, onneksi oli muitakin leipomusaskarteluja menossa, niin loput munat upposivat niihin. Pussi maksaa muistaakseni 1,89e/kpl joten nopea veikkaus olisi parinkympin paikkeilla, mikäli ei valkkaile värejä. Jos tuntuu liian isolta määrältä tai haluaa kakun tehdä edullisemmin voi munia toki kieputella kevyemmin eri tavoin. Näitä munia on varmaan melkein joka kaupassa, nämä ovat Cloettan ja löytyy ihan Salesta ja varmasti kaikista isommistakin kaupoista. Koristelumunia on myös isompaa kokoa, jos tykkää yhdistellä erikokoisia. Tässä voi nimenomaan toteuttaa omaa luovuuttaan ja tehdä sellaisen kun hyvältä tuntuu, ei muutakun askartelemaan.

Kommentit eivät ole päällä.