Pääsiäisen juustokakku uudella twistillä, ilman liivatetouhuja vaahtokarkilla makeutettuna

Juustokakku nyt vaan on niin ihanaa ja mitä helpommin sen saa kasaan sitä parempi. Se irtopohjavuoan käyttäminen ja liivatteeen kanssa pelaaminen ei vaan aina oikein iske ja siksi olen nyt useampaan kertaan tehnyt tällaisen kekojuustokakun, jonka tekeminen on tosi yksinkertaista. Pari vaihetta jää vallan pois.

Juustokakku tehdään suoraan vuokaan. Tässä maku tulee vaahtokarkeista, jotka sulatetaan maidon sekaan. Rainbow mini vaahtokarkeista saa kauniin keltaisen täytteen ilman väriaineiden kanssa pelaamista (näistä vaahtokarkeista löytyy liivate jo itsestään, mikä auttaa hyytymisessä, eikä tarvitse pelata liivatelehtien kanssa). Toki jos haluat valkoisen täytteen valitse valkoiset vaahtokarkit tai vaikka pinkit. Vaahtokarkkiseosta tehdessä pitää vaan muistaa, ettei lämmitä maitoa liikaa ja koko ajan pitää sekoitella. Seos pitää myös jäähdyttää hyvin pari kertaa välillä sekoittaen. Sitten vaan tuorejuusto ja kermavaahto vaahtokarkkiseoksen kanssa sekaisin ja haluttu täyte pohjan päälle, tässä käytin persikkaa. Juustokakkutäyte kaadetaan keoksi pohjan päälle niin että se on keskeltä korkeimmillaan, koristellaan pääsiäismunarouheella ja siirretään jääkaappiin odottelemaan herkuttelua. Tämä on se kaikkein hankalin vaihe, sillä hiukan täytyy pinnistellä, ettei ota kakkua liian aikaisin syötäväksi. Se voi kaikessa rauhassa jähmettyä vaikka ihan yön yli.

Kulissien takana: (ystävä kylässä) Mitä sää oot tällä kertaa tehny, ihana, mitä siinä oikein on? Hä vaahtokarkkeja? Ootko jo kuvannut? Et? Koita nyt sitten laittaa töpinäksi, tarvitseeko pitää varjoa? Missä kohtaa? Okei. Jaa tänne puolelle? Okei. Kato sitten ettei mua näy kuvissa. No kyllä se nyt jo hyvä on, haluu maistaa. Hei, missä kakkulapio on, mää haluan tätä nyt heti. Onks nää munat ylimääräsiä, voiks ottaa? Hei, tää on kyllä tosi hyvää.

Toim.huom: Osa kommenteista poistettu julkaisukelvottomina. Kahvi tehtiin toiseen kertaan, kyllä siinä kuvaamisessa vaan sen verran menee aikaa. Parhaat ystävät ovat niin mainioita, sillä he tietävät tasan tarkkaan millaista bloggarin elämä on, eivätkä yhtään kyseenalaista sitä. Ensin kuvataan sitten vasta syödään ja assistentille on aina töitä sekä ruokapalkka.

Vaahtokarkkijuustokakku

Ainekset (8 annosta)

200 g Bastogne-keksejä

100 g sulatettua voita

300 g Rainbow mini vaahtokarkkeja

2 dl maitoa

500 g tuorejuustoa

1/2 tl vaniljasokeria

1,5 dl vispikermaa

200 g persikoita

(50 min AKTIIVINEN  50 min PASSIIVINEN  0 min)

Tee näin:

Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita voi keksinmuruihin ja painele 22 cm vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottelemaan. Sulata vaahtokarkit maidossa, varaa iso kattila, että voit hyvin sekoitella seosta, älä kuumenna liikaa ja muista sekoittaa koko ajan. Jätä jäähtymään ja sekoita aina välillä. Sekoita kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi ja lisää vaniljasokeri. Sekoita tuorejuusto täysin jäähtyneen vaahtokarkkiseoksen kanssa ja lisää kermavaahto.  Valuta ja pilko persikat, asettele persikat pohjan päälleja kaada täyte niin että keskelle muodostuu isompi keko. Koristele murskatuilla pääsiäismunilla. Jätä jähmettymään jääkaappin useaksi tunniksi vaikka yön yli. Tässä on käytetty Rainbow mini vaahtokarkkeja siksi, että niistä tulee vaaleankeltainen kaunis väri, pinkin saat vaaleanpunaisilla vaahtokarkeilla ja valkoisella valkoista.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11759