Pääsiäisen kaunein muna värjätään sahramilla

Uuteen viikkoon uudella innolla ja pääsiäisen odotuksella, odotan sitä jälleen tänä vuonna ihan erityisestä syystä. Aikaa on enää kolme viikkoa, joten pääsiäisherkkujen nauttimisen voi kai jo aloittaa. Lammasta on löytynyt ruokapöydästä pariinkin otteeseen sekä värjättyjä munia, jotka ilahduttivat erityisen kauniilla värillään. Keltaistakin keltaisemmat munat on nimittäin värjätty sahramilla, josta tulee kaunein luonnonmukainen pääsiäismunan väri mitä tiedän. Kananmunat taitavat olla pääsiäisen suurin herkku, vaikka meillä niitä menee kilokaupalla ihan muutenkin, näin keväällä kuitenkin munat saavat hiukan väriä ja pääsiäisen aikaan jotain pientä koristustakin.

Mitään ylenpalttisia pääsiäiskoristeluja meillä ei harrasteta, kukkia ja vihreitä oksia löytyy koko kevään ajan sekä tietysti suklaamunia pääsiäisen aikoihin. En ole moneen vuoteen ostanut mitään varsinaisia pääsiäiseen liittyviä sisustusjuttuja. Nyt kuitenkin iskin silmäni Lene Bjerren kevään valikoimaan, enkä voinut vastustaa pupeliinia ja paria kukkamunaa, ovat juuri sopivan yksinkertaisia värjättyjen munien seuralaiseksi. Jos oikein haluaa heittäytyä herttaiseksi, voi värjättyjen munien ympärille kietaista teipillä varustettua pitsinauhaa tai kirjailla liitutaulutussilla jokaiselle oman pienen viestin tai nimikoidun munan.

Kun värjäilet munia sahramilla, kannattaa laittaa kattilaan mahdollisimman vähän vettä ja keittää samassa vedessä vaikka useampi satsi munia, niin sahramia riittää värjäämiseen yksi pussillinen. Itse tein sen verran kerralla, että munia oli kattilassa vain yksi kerros. Toisessa kattilassa värjäilin ruskeat munat sipulinkuorilla. Luonnollisilla väreillä värjättyjä munia on kiva syödä, eikä tarvitse miettiä, jos jotain väriä onkin sattunut pääsemään munankuoren sisään.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11744