Unelmanpehmeät gluteenittomat pannukakut

Nämä gluteenittomat pannukakut ovat ihaninta aamupalaa tällä hetkellä mitä tiedän. Niin unelmanpehmeitä ja herkullisia. Teen tämän taikinan usein kaksinkertaisena, jotta voin seuraavana päivänä napata aamulla pannukakkuja jääkaapista, sillä tykkään näistä myös kylmänä. Koska taikina ei sisällä sokeria, voi näitä haukata kylmänä suolaisen päällisen kera, kinkku ja kurkku sopivat hyvin.

Vastapaistetut kullankeltaiset pannukakut ovat tietenkin parhaita ja kun näihin yhdistää vielä kermavaahtoa ja vadelmia on herkkua kerrakseen. Taikinassa ei ole yhtään sokeria, joten sitä voi ripotella pannukakkujen päälle oman maun mukaan ja jos haluaa syödä terveellisemmin voi sen korvata vaikka pelkillä marjoilla.

Vilja-allergia on varsin haasteellinen ja raivostuttava elämänkumppani varsinkin kun riisi ja maissikin aiheuttavat jatkuvasti ja suurissa määrin syötynä oirehdintaa. Niitä voi kuitenkin syödä silloin tällöin ja riisi- sekä maissijauho ovatkin hyvä valinta sellaiselle, joka ei voi kotimaisia viljoja syödä. Gluteenittomat jauhot ja -tuotteet eivät harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta vilja-allergikolle sovi. Tämä on yllätys monelle, sillä usein gluteenittomuus ja vilja-allergia mielletään samaksi asiaksi, mitä ne eivät suinkaan ole.

Monta kertaa on käynyt mielessä,  että gluteenittomuus on huomattavasti helpompi kaveri, sillä tänä päivänä gluteenittomia tuotteita sekä -jauhoja on saatavana varsin hyvin. Nämä eivät kuitenkaan ole valintakysymyksiä ja siksi olen pikkuhiljaa yrittänyt kehitellä edes jotain reseptejä, jotka korvaavat viljatuotteita. Tämä on yksi niistä. Lisää laitan teille jatkossa, sillä erilaiset viljoihin liittyvät allergiat ovat lisääntymässä ja aiheuttavat varsin paljon päänvaivaa.

Katso myös:

Gluteenittomat pannukakut

Ainekset (14 annosta)

250 g maustamatonta tuorejuustoa

2 kpl kananmunia

1,5 dl riisijauhoja

1 tl leivinjauhoja

1/2 tl suolaa

(20 min AKTIIVINEN  20 min PASSIIVINEN  0 min)

Tee näin:

Sekoita tuorejuusto, munat, jauhot sekä suola sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lämmitä pannu ja lisää reilusti voita, valuta pienellä kauhalla taikina pannulle pannukakuiksi. Paista kullankeltaiseksi muutama minuutti toiselta puolelta, käännä ja paista toinen puoli. Älä lämmitä pannua liikaa, sillä silloin pannukakut palavat pinnalta. Tarjoile kermavaahdon ja vadelmien kera.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11709