Viikko 9: Kreikkalainen lasagne rapealla fetakuorrutteella

Ai miksikö kreikkalainen? No koska tämä sisältää sellaisia kreikkalaisia elementtejä kuten lampaan jauhelihaa, oliiveja, fetaa, tomaattia ja kesäkurpitsaa. Tässä on käytetty ainoastaa yhtä kastiketta, jolloin tekeminenkin on varsin simppeliä ja nopeaa. Lampaan jauheliha on muuten aivan loistava raaka-aine ja ihan turhaan monella on ennakkoluuloja lampaan lihaa kohtan. Laadukkaasta jauhelihasta saa todella mehukkaan ja maistuvan lasagnen ja kun mukana on paistettua kesäkurpitsaa ja reilusti sipulia tulee maukas yhdistelmä.

Tämä koko komeus on kuorrutettu rapealla fetakuorrutteella, jonka ainekset sekoitetaan sauvasekottimella sekaisin, levitetään ja annetaan paistua sopivan rapsakaksi. Kuorrutteessa on fetaa ja smetanaa sekä keltuainen ja hiukan mustaapippuria. Jos lampaan paistin paistaminen aiheuttaa harmaita hiuksia ja kuitenkin kaipaa lammasta, niin tässä on helppotekoinen lammasruoka vaikka pääsiäispöytään. Tarjoile kreikkalaisen salaatin kanssa.

Kreikkalainen lasagne

Ainekset

600 g lampaan jauhelihaa

12 kpl lasagnelevyjä

1 kpl kesäkurpitsaa

3/4 dl oliiveita

1 kpl sipulia

4 kpl valkosipulinkynttä

1,5 dl punaviiniä

800 g Mutti tomaattimurskaa

2,5 tl suolaa

1 rkl kuivattua oreganoa

0,5 tl mustaapippuria

Kuorrute:

120 g smetanaa

200 g fetaa

1 kpl keltuaista

0,2 tl mustaapippuria

Tee näin:

Silppua sipulit, kuutioi kesäkurpitsa sekä oliivit. Paista pannulla voissa sipulit ja lisää kesäkurpitsa, siirrä kattilaan. Ruskista jauheliha ja lisää kattilaan. Lisää kattilaan tomaattimurska, punaviini, oliivit ja mausteet, anna hautua hetken aikaa, jotta mausteet sekoittuvat. Lado kastike lasagnelevyjen kanssa vuokaan, aloita ja päätä kastikkeeseen. Paista lasagnea foliolla peitettynä 180 asteessa 35 minuuttia ja valmista sillä välin kuorrute. Sekoita kuorrutteen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Poista folio lasagnen päältä ja levitä tahna tasaisesti lasagnen päälle. Paista vielä uunissa kunnes kuorrute on saanut hiukan väriä. Tarjoile vihersalaatin k

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11666