Kun Pätkis rakastui banaaniin, mehevä Pätkis-banaanikakku

Pätkis-suklaalevyt ovat saaren ainoan kaupan ensimmäisellä käytävällä heti vasemmalla huutamassa että nappathan minut ostoskoriin. Miten se suklaakeko näyttääkin aina niin isolta ja houkuttelevalta. Joku mielivaltainen tarkoitus tälläkin asialla täytyy olla, sillä muut suklaat ovat ihan eri välissä isomman ponnistelun takana. Ei siinä kulkiessaan sitten oikein muuta voi kun napata levy mukaansa ja useamman levyn olenkin jo pelastanut huutamasta. Toisella puolella käytävää houkuttelevat banaanit ja tulin siihen tulokseen, että näillä pitää olla jotain tekemistä toistensa kanssa ja sovittelin molemmat ainekset samaan kakkuun, Pätkis-banaanikakkuun. Enää en yhtään ihmettele ainesten sijoittelua kaupassa, nämä kaksi on selkeästi tarkoitettu toisilleen, silkkaa rakkautta sanoisin.

Hyväksi koetun tavan mukaan tein kakun mahdollisimman yksinkertaisesti. Banaanikakkureseptejä on monenlaisia ja tämä on varmasti helpoimmasta päästä. Ainoa isompi juttu on voin sulatus ja baanaanien muussaus niin ja suklaan rouhiminen, se tosin on aina kivaa, sillä siitä lipsahtaa ohimennen aina osa omaan suuhun. Ainekset vaan sekoitellaan keskenään ja kakun päälle leikkasin muutaman banaanin koristeeksi. Tämä on loistava tapa päästä eroon ylikypsistä banaaneista, sillä maku on sitä parempi mitä kypsempiä banaanit ovat. Tässä voi myös korvata vehnäjauhot helposti gluteenittomalla jauhoseoksella ja tulos on yhtä hyvä.

Mehevä Pätkis-banaanikakku

Ainekset (7 annosta)

150 g voita

2 dl sokeria

2 kpl kananmunaa

130 g turkkilaista jogurttia

5 kpl banaania (2 kakun päälle)

0,5 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)

3 rkl kaakaojauhoja

100 g Pätkis-suklaalevyä (rouhittuna)

(1 h 00 min AKTIIVINEN  15 min PASSIIVINEN  45 min)

Tee näin:

Voitele irtopohjavuoka (24cm). Sulata voi. Muussaa banaanit (3kpl) tasaiseksi seokseksi ja lisää joukkoon, jogurtti, kananmunat, sokeri, kaneli ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon vähitellen jauhot ja leivinjauhe. Lisää lopuksi sulatettu voi sekä rouhittu suklaa. Kaada taikina vuokaan, lisää päälle 2 banaania siivutettuna ja paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Koristele valmis kakku suklaakastikkeella ja tarjoile vaniljajäätelön kera.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11632

2 kommenttia

2 pingiä

    • Kati on 21.5.2018 at 11:35

    Muuten kiva ohje, mutta aika sekava! Ainesosaluettelo on eri järjestyksessä, kun missä aineet lisätään taikinaan. Joutuu pomppimaan riviltä toiselle eestaas.

    • Emma on 1.11.2019 at 15:41

    Tää on ihanaa, yks lemppareista <3 <3 <3
    Koostumus on omaan makuu mieluisampi, kun kuutioi banaanit muussaamisen sijaan. Pätkiksen vaihdoin laktoosittomiin Marianne-palloihin, jotka rouhin muruiksi – toimii! Kakku on parhaimmillaan hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
    Kiitos ohjeesta!

Kommentit eivät ole päällä.