Veriappelsiinijuoma – pala Italian aurinkoa keskelle talvea

Veriappelsiinihulluus on sitä, että ostoskärryyn kolahtaa joka kerta verkkopussi jos toinenkin, eikä päivä oikein käynnisty ilman kunnon veriappelsiinishottia. Mielestäni tämä punasteleva appelsiinilajike on pienen hulluuden arvoinen ja valitettavasti tämä intoilu on pian loppu, sillä satokausi on kääntynyt loppua kohti.

Vielä kuitenkin kerkiää nauttimaan mehukkaista hedelmistä ja jos ei muuta niin näistä saa puristettua taivaallisen hyvää mehua, ihan siis sinällään ilman mitään lisättyä ainesta. Varsinkin kun valitsee Tarocco-lajikkeen, jossa makeus ja happamuus ovat juuri sopivassa sopusoinnussa. Tätä lajiketta muuten pidetään maailman parhaana appelsiinina, eikä mikään ihme, se kun tulee Italiasta. Tarocca on ennemminkin puoliverinen kuin täysverinen ja sen huomaa siitä, että hedelmäliha ei ole kauttaaltaan veristä, mehu on kuitenkin kauniin punaista. Tämä appelsiinin pikkusisko on myös kooltaan perusappelsiinia pienempi ja sisältää enemmän C-vitamiinia. Uskomaton vitamiinipommi siis.

Veriappelsiinista saa myös todella hyviä juomia niin kylmänä kuin lämpimänäkin. Tässä on ohje, jossa mehua on maustettu hiukan mintulla sekä rommilla. Mainio yhdistelmä. Samalla tulee nautittua päivän vitamiinit ja antioksidantit ihan puolivahingossa.

Veriappelsiinijuoma

Ainekset

6 kpl veriappelsiineja

1 dl tuoretta minttua

2 rkl ruskeaa sokeria

1 dl rommia

1-2 dl jäitä

Tee näin:

Purista veriappelsiinit. Silppua minttu ja sekoita sokeri sekä minttu ja rommi appelsiinimehun joukkoon. Anna hetken maustua ja siivilöi. Kaada laseihin ja lisää joukkoon jäitä.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11584