Beige on uusi harmaa ja sehän sopii minulle

Kun poimii vallalla olevista trendeistä omansa, huomaa olevansa juuri sopivan muodikas, vaikkei se ehkä ole ollutkaan ensisijainen tarkoitus. Beige tekee sellaista paluuta, ettei perässä meinaa pysyä ja pitkään vallalla ollut harmaa on selvästi jäämässä sen varjoon. Tämä vuosi taitaakin olla luonnonmateriaalien ja -värien vallankumous. Mikäs sen mukavampaa, sillä minulla on juuri varsin maanläheinen kausi menossa ja hiekkainen beige sopii siihen hienosti. Lämpimän ruskean harmaat ovat tärkeä sisustusväri esimerkiksi tapeteissa ja tätä täydennetään sisutustekstiileillä, joista löytyy beigen sävyjä laidasta laitaan. Näillä sävyillä saa aikaiseksi luonnollisen, lämpimän ja viihtyisän tunnelman ja sävyt sopivat helposti yhteen monen muun värin kanssa.

Pinnalla tänä vuonna ovat lisäksi puu, nahka, meriruoho, rottinki, palmu, koripunokset ja muut luonnon materiaalit, kuinka tunnenkaan olevani trendikäs, nämä kun ovat olleet meillä vallalla jo monta vuotta. Meiltä löytyy myös tällä hetkellä niin suosittuja perinteisiä huonekasveja, tosin se enkelinsiipi puuttuu. Olen poiminut erityisesti tämän vuoden trendeistä myös oman  sisäisen intuition seuraamisen, jonka tavoitteena on persoonallinen kokonaisuus, jollaista ei löydy naapurista. Sopii hyvin meille, sillä mielummin valitsen sen vanhan, joka on ainutlaatuinen, kuin sen uuden, joka löytyy yhdestä jos toisestakin kodista. Design on ostettavissa rahalla, mutta persoonallisen kodin eteen täytyy tehdä omaperäisiä löytöjä. Niinpä meidän ikivanhat matka-arkut, 50-luvun kaapistot ja senkit sekä vanhat astiat, kummalliset sisustusesineet ja persoonalliset matkamuistot ovat aarteita.

Värit ja niiden käyttö ovat mielenkiintoinen asia samoin materiaalit. Tällä hetkellä meillä on beigen ja maanläheisten sisustusjuttujen lisäksi menossa kausi, jolloin tietyt asiat kuuluvat yhteen, tällaisia ovat vaaleanpunainen ja viininpunainen, pehmeä sametti ja karheaksi pesty pellava, nahkamatot ja pörröiset taljat, kirjavalehtiset huonekasvit ja vanhat saviruukut. Varsinkin vanhanaikaiset tummat begoniat sekä posliinikukat ovat suosikkejani ja mummun kätköistä saadut terrakotan väriset kuluneet saviruukut palvelevat vielä hienosti. Monista erilaisista yhdistelmistä muodostuu se tunnelma, jonka takia kotona viihtyy ja on hyvä olla. Sisustuksen kerroksellisuus ja vanhan liittäminen uuteen on se juttu, josta minulle tulee aina hyvä fiilis. Pääasiassa meillä suunnitellaankin uusien huonekalujen hankinta huolella, ostamme mieluusti kestäviä, pitkäikäisiä ja ajattomia sekä monikäyttöisiä tuotteita. Sellaisia laadukkaita kunnon materiaaleista valmistettuja, joita ei tarvitse uusia ehkä koskaan. Hyvin suunniteltu onkin puoliksi tehty ja näitä unelmia voi sitten toteuttaa pala kerrallaan, hitaasti haudutellen.

Meillä siis ei varsinaisesti seurailla sisustuksen trendejä ainakaan kovin voimakkaasti, vaan tarkoitus on löytää ajattomia ja persoonallisia hankintoja. Sisustus kertoo kotimme ja elämämme tarinoita ja minusta on olennaista, että eri elämänvaiheet säilyvät jossain määrin mukana. Konmarit ja muut systeemit eivät kuulu lukemistooni, sillä yritän aika tarkkaan miettiä, mitä hankin ja miksi. Ylimääräisen tavaran, jolle ei löydy paikkaa tai johon ei muodostu tunnesidettä voi laittaa kierrätykseen. Suurimuotoisia siivouksia tai karsimisia ei tällä systeemillä tarvita. Minimalismi on tyylikästä ja helppoa, mutta sopivanlainen runsaus luo kodikkuutta. Tavarapaljous ei kuitenkaan saa olla hallitseva elementti ja siinäkin on oltava tietynlainen rytmi. Jokaisella tavaralla on meillä oma tarinansa ja paikkansa. Tärkeintä on se, että kotona viihdytään.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11533

4 kommenttia

4 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

  • Kaura on 21.2.2018 at 00:48

  Kauniit sävyt. Onpas nätin näköistä teillä! 🙂

  1. Kiitos Kaura ♥ olen tällä hetkellä niin koukussa beigen eri sävyihin.

  • Ritva Klemetti on 21.2.2018 at 01:31

  Saisko sen aikaisemmin julkaistun lihaksikas reseptin!

  1. Hei Ritva, nyt en ihan tarkkaan tiedä mitä reseptiä tarkoitat, mutta oletan että kysesssä on lihapata, josta on parikin eri versiota. Täydellinen lihapata löytyy linkkiä klikkaamalla https://www.meillakotona.fi/reseptit/taydellinen-lihakastike ja uudempi versio postauksen lopusta https://blogit.meillakotona.fi/tyrniajatyrskyja/viikko-7-pehmean-chilinen-lihapata-punaposkisille-talvilomalaisille/ Jos tarkoitat jotain muuta, niin laita tarkempi kuvaus, niin laitan sinulle linkit.

Kommentit eivät ole päällä.