Viikko 14: Nopea savuporopasta

Ihana ja niin hermoja lepuuttava viikonloppu takana. Aurinkoa, siivousterapiaa, ulkokukkasten istutusta, autojen siivousta, kotimaista viihdettä, hyvää ruokaa ja saunomista. Paljon on mahdutettu pariin päivään. Pappamopotkin ovat pärränneet ja se on varma kevään merkki se. Intouduin pesemään ikkunat ja ihan käsittämätöntä kuinka paljon kirkkaammiksi ne pesun myötä tulevatkaan. Tämä on se urakka, johon ei millään viitsisi ryhtyä, mutta josta tulee aina hommat suoritettuaan hyvä mieli. Ihana, että kelit ovat hiukan lämmenneet ja voi vaihtaa kevytuntuvan nahkatakkiin. Mekkokausikin tuli korkattua perjantaina, talvella ei yksinkertaisesti mekot kylmyyden takia paljon inspiroi, mutta keväällä ei taida päällä paljon muuta näkyäkään.

Savuporo on ollut tänä keväänä yksi suosikkiraaka-aine ja siitä saa nopeasti herkullisen pastan. Tämä onkin parasta juuri niiksi päiviksi, kun ei malta olla sisällä hellan vieressä ruokaa vääntämässä. Tästä tulee sitä parempaa mitä ohuemmiksi siivuiksi savuporon saa leikattua. Smetana antaa herkullisen happaman säväyksen ja kun vielä ripottelee puolukoita päälle, tulee mukaan vielä kirpsakat metsän maut. Meillä oli lisäksi pastan kaverina leipäjuustoa ja homejuustoa.

 

Savuporopasta

Ainekset

200 g kylmäsavuporoa ohuina siivuina

3 dl kermaa

3 rkl smetanaa

1 kpl sipulia

3 kpl valkosipulinkynsiä

3 rkl tuoretta ruohosipulia

0,5 tl suolaa

0,2 tl mustaapippuria

0,5 rkl vasikanlihafondia

0,5 dl puolukoita

Tee näin:

Silppua sipulit ja kuullota pannulla voissa, lisää kerma smetana ja mausteet, anna saostua hetken ja lisää lopuksi hyvin ohuiksi siivuiksi viipaloitu savuporo. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä mausteita. Koristele valmis annos puolukoilla.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11517