Viikko 19: Lihapullat sinihomejuustolla

 

Voiko kesäsäätä ahnehtia, vissiin voi, sillä mitään muuta ei ole ollut mielessä kuin imeä itseensä aurinkoa ja lämpöä. Ihan kuin nämä olisivat kesän viimeiset päivät. Toivottavasti ei, sillä tämä lämpö on ihanaa ja parin huonon kesän jälkeen tämä tuntuu suorastaan ruhtinaalliselta. Sisällä on käyty vain nukkumassa ja mielessä on ollut lähinnä pihan kevätkunnostus ja uusien maiden suunnittelu, grilli on ollut kuumana joka päivä ja äitienpäiväkin oltiin ulkosalla, ihanaa. Piha on kokenut aikamoisen kevätsiivouksen ihan muutamassa päivässä ja Terrassa on käytyä hakemasssa kahdesti täydennystä kukkapenkkeihin. Niistä vielä lisää myöhemmin. Perunat ja sipulit on istutettu ja nyt odotellaan vihreitä varsia.

Ruoan teko ei ole näillä ilmoilla ollut ihan päällimmäisenä mielessä, mutta jotain suolaista naposteltavaa hellepäivinäkin kaipaa. Niinpä meillä on ollut lihapullia napsittavana kaapissa niin, että jokainen ottaa sieltä silloin kun siltä tuntuu. Näissä lihapullissa maun antaa pieni määrä punaviiniä ja homejuusto. Kerrassaan hyvä yhdistelmä. Jos oikein on kiire ulos, saa samasta taikinasta tehtyä jauhelihapihvit vielä nopeammin ja maku on ihan yhtä hyvä.

 

Lihapullat sinihomejuustolla

Ainekset

800 g sika-nautajauhelihaa

2 kpl sipulia

1,5-2 tl suolaa

2 kpl maalaisleivänsiivua

1 dl punaviiniä

2 kpl kananmunia

200 g sinihomejuustoa

0,5 tl mustaapippuria

1 tl savupaprikaa

Tee näin:

Murustele leipä pieniksi paloiksi ja sekoita punaviinin sekä mausteiden kanssa. Silppua sipuli ja lisää joukkoon. Lisää mukaan jauheliha sekä kananmunat ja sekoita hyvin jauhelihataikinaksi, lisää lopuksi murusteltu sinihomejuusto. Pyörittele lihapulliksi ja paista 200 asteessa kypsiksi.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11483