Kyljysten maustaminen

Heti kun alkoivat ilmat viiletä, tekee mieli kunnon lihaa. Sitäpaitsi lämpötilat heittivät nyt silläviisiin kuperkeikkaa, että nyt tuntuu suorastaan kylmältä. Lämpimän grillin vieressä siis viihtyy loistavasti ja mitä pidempään pitää ruokaa käännellä sitä parempi. Kunnon kyljyksiä on kieputeltu grillissä ja aikamoista herkkua se onkin. Näiden kanssa tehtiin hasselbackan uusia perunoita, joiden ohje oli aikaisemmin. Makoisa pari. Kyljysten maustaminen vaan on välillä haastavaa, sillä valmismarinadit eivät oikein iske ja makuakin pitäisi kuitenkin olla. Meillä tehdäänkin maustaminen usein samalla maustecombolla joka mukavasti tarttuu sweet chili -kastikkeella voidelluille kyljyksille. Käärin usein vielä pekonisiivun kyljyksen päälle makua antamaan. Viimeksi siis grillattiin kyljykset ihan valmiiksi asti grillissä, mutta usein paistelen vaan pinnat nopeasti pannulla ja laitan oluen ja kerman kanssa uuniin hautumaan, tulee muuten herkullisen pehmeitä pihvejä.

Arki on palannut ja nyt epämääräisen kesäruokailun jälkeen suorastaan kaipaa rytmiä elämään. Teossa onkin arkiruokalista, sillä maailman kamalin asia on mennä kauppaan arpomaan, mitähän meillä tänään syötäisiin. Laitan listan myös tänne teidän iloksenne ja uusin sitä muutaman kuukauden välein. Sopivan sutjakkaasti rullaava arki on parhautta ja ison osan siitä tekee järjestyksessä oleva jääkaappi, jota täydennetään etukäteen mietityillä aineksilla. Olen myös valmis kokeilemaan kauppakassi-systeemiä ja katson tuoko se helpotusta arkirutiineihin. Kerran viikossa kun hakee isommat ostokset pitäisi selvitä pienillä täydennyksillä ja samaa listaa voi käyttää toisellakin kertaa. Katsotaan, mitä keksitään.

Mausteseos kyljyksille

Ainekset

2 tl savupaprikaa

2 tl rosmariinia

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 tl cayennepippuria

1 pkt pekonia

0,5 dl sweet chili -kastiketta

1 prk kermaa

1 dl olutta

4 kpl porsaan kyljyksiä

Tee näin:

Ota kyljykset huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Sekoita mausteet keskenään, voitele kyljykset molemmin puolin sweet chili -kastikkeella ja ripottele päälle mausteseosta, kieritä päälle pekonia. Ruskista kyljykset pannussa ja siirrä uunivuokaan riviin. Kaada väliin olut sekä sen verran kermaa, että kyljysten pinta ei peity ja paista kypsiksi 180 asteessa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11470