Viikko 6: Romantiikan nälkään rakkaudenpunainen jauhelihakastike homejuustolla

Kun hätäiset keittiötasotreffit supattelulla ja pienillä suupaloilla ei riitä, pitää ruveta tositoimiin, täyslaidallinen parisuhdeterapiaa kehiin. Ollaan läsnä, puidaan asioita, päivitetään suhdetta, haaveillaan, hiukan ehkä hullutellaan, nauretaan jutuille, joita vain me voimme ymmärtää, syödään, saunotaan ja rakastetaan. Kokeile sinäkin parisuhteen kehityskeskusteluja ja järjestä ilta yhdessäoloon ilman mitään sen suurempaa syytä, näe hiukan vaivaa, yllätä, siinä on sitä jotain. Valitse romantiikan nälkään vaikka helppo hurmauspasta kera laadukkaan viinin ja jälkiruuaksi vadelmainen mille feuille. Rakkaudella itse tehtyä, kukapa ei tykkäisi pienestä hemmottelusta ja huomiosta. Pidetään parisuhde eloisana.

Tämä postaus on muistutus itselle ja muille parisuhteen hoitamisen tärkeydestä. Kuten monessa muussakin niin myös rakkaudessa pätee sanonta, ei ne isot jutut vaan ne pienet asiat. Rakkautta ylläpitävät pienet teot, eleet, ilmeet, huomaavaisuus.  Tee asioita mistä tiedät että kumppanisi pitää, älä aina vaadi, vaan tee asioita siksi että rakastat toista. Rakkaus on kaikenkaikkiaan kummallinen asia, tahdolla ja lupauksella on toki oma osuutensa, mutta se ei selitä sitä, miksi jotkut parit ovat onnellisesti yhdessä koko ikänsä. Tarvitaan yhteinen tunne, se tunne jota hoidetaan, hellitään ja jota heikkonakin hetkenä puhalletaan eloon.

Ukon sanoin parisuhde perustuu toisen hyväksymiseen ja arvostamiseen. Me olemme opetelleet hyväksymään ja arvostamaan teini-ikäisistä saakka. Kuten voitte arvata pitkään aikaan mahtuu vähän kapeampaa ja hiukan leveämpää polkua, mutta aina niitä on asteltu kaksin. Kun valitsee puolison, valitsee myös parisuhdeongelmat, ongelmatonta suhdetta tuskin on olemassa. Ongelmiin pitää löytää keinot ja tavat toimia. On tärkeää, että ollaan samalla puolella ja etsitään ratkaisuja yhdessä. Opettele olemaan rakentavasti eri mieltä ja laita itsesi likoon löytääksesi tasapaino. Siinä vaiheessa kun rakkaus on syönyt toisesta kaiken tai yhteiselo on kilpailua, kateutta, valehtelua, piikittelyä ja katkeria sävyjä, ollaan jo syvällä.

Anna siis puolisosi kukoistaa omana itsenään, parisuhde kun ei ole mikään muuttumisleikki. Pakota itsesi auttamaan, huolehtimaan ja ennenkaikkea joustamaan, jousta vielä pikkiriikkisen siinäkin kohtaa kun tuntuu, ettet ole muuta tehnytkään. Opettele pyytämään ja antamaan anteeksi, aina ei tarvitse olla oikeassa ja joskus voi niellä sen mitä oli juuri sanomassa. Hyvä suhde perustuu vapauteen, aitoon kumppanuuteen, reiluuteen ja mahdollisuuteen kehittyä. Anna aikaa parisuhteelle, levittele rakkauslappuja ja ilahduttavia tekstiviestejä, järjestä ennenkokemattomat deitit ja etsi arjen keskeltä hetkiä vain hänelle.

Tänäänkin olen onnellinen, että on olkapää ja luotettava ystävä, kiintymystä ja arvostusta, miehinen mies, turvasatama, jonka kainalossa on hyvä olla. Tulen nähdyksi ja kuulluksi, tunnen olevani rakastettu.

Tämä rakkauden punainen jauhelihakastike saa makunsa punajuurista sekä punaviinistä ja maailman parhaasta sinihomejuustosta Aura Goldista. Meillä tykätään sellaisista tuhdeista kastikkeista ja tässä on pohjana valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa ja purkki kermaa. Mausteeksi sopii hyvin oregano, basilika, timjami tai rosmariini. Erittäin helppotekoinen sekä herkullinen ja sitä parempaa mitä hartaammin jaksaa haudutella. Kun haluat vaihtelua, lisää joukkoon paistettuja herkkusieniä tai pannulla kuullotettuja kesäkurpitsanpaloja.

Punajuurinen jauhelihakastike

Ainekset (6 annosta)

600 g jauhelihaa

4 kpl punajuurta

800 g valkosipulitomaattimurskaa

3 kpl valkosipulinkynsiä

1 kpl sipulia

50 g Aura Gold sinihomejuustoa

2 tl suolaa

1 dl punaviiniä

2 dl kermaa

0,5 tl mustaapippuria

1 tl kuivattua oreganoa

1 tl kuivattua basilikaa

Tee näin:

Raasta punajuuret. Silppua sipulit ja ruskista voissa, siirrä kasariin. Ruskista jauheliha pienissä erissä ja siirrä kasariin. Pehmitä punajuuriraaste pannulla voissa ja siirrä kasariin. Lisää joukkoon tomaattimurska, punaviini, kerma, mausteet sekä homejuusto. Anna kiehua hiljalleen vartin verran. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä mausteita. Punajuurisen jauhelihakastikkeen kaveriksi sopii pasta, perunamuusi tai kermaperunat.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11407