Äijän laskiaispaakelsi

Some intoutui aika voimallisesti aikuisen naisen laskiaispullasta ja sen suuntautuneisuudesta. Jotkut miehet olivat jo sopivasti pahoillaan tästä vain naisille suunnatusta pullasta ja hyvä niin, kyllä sitä puoliaan täytyy pitää. Tämä sukupuolineutraalius on nyt niin pinnalla oleva osin arkakin asia, että käsittelee sitä miten päin vaan, niin aina on olevinaan jotenkin väärässä. Mielestäni on hienoa, kun on naisia ja miehiä ja jotta en miehiä mitenkään väheksyisi, on teillekin oma laskiaispulla, aikuisen naisen pullan isoveli, äijän pulla. Näitä nautimme jo viime viikonloppuna, mutta kuumeen takia en ole jaksanut kirjoitella yhtään mitään, vaan olen tyytynyt parantelemaan kaikessa rauhassa. Vieläkin mennään vaakatasossa, mutta kyllä tästä vielä noustaan.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että jokainen on sitä mitä on ja sillä hyvä. Sen enempää ketään korostamatta, väheksymättä tai syrjimättä. Harmillista kyllä joskus se mahdoton kiihkoilu eri asioiden puolesta voi leimata ja vain pahentaa asioita, joiden pitäisi olla itsestäänselvyyksiä. Minua henkilökohtaisesti ärsyttää, että usein kuuluminen johonkin voimakkaaseen poliittiseen, uskonnolliseen, aatteelliseen ajatustapaan tai muuhun ryhmään tuo huomaamatta omaan ajatteluun ryhmän ajatusmallin ja vaikka kovasti ollaan suvaitsevaisia teoissa ja puheissa, niin totuus ei kuitenkaan aina ole sellainen. Kun nostetaan voimakkaasti jotain ryhmää, saatetaan samalla olla hyvin syrjiviä jotain toista ryhmää kohtaan, tätä on varsin vaikea omissa toimissa tunnistaa ja tunnustaa.  Aina ne suurimmat tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden puolestapuhujat eivät sitä siis kokonaisuudessaan olekaan. Kiihkoilu ja kovin ideologinen elämänasenne kaventaa. Viimeistään siinä kohtaa pitäisi hälytyskellojen soida, jos kuvittelee olevansa siinä ainoassa oikein ajattelevassa ja toimivassa porukassa, jossa suuri viisaus asuu.

Ja koska emme halua näistä asioista pahoittaa mieltämme, niin peace ja laskiaispullaa vatsaan, ihan kaikille ikään, sukupuoleen, kokoon, näköön, suuntautuneisuuteen tai mielihaluihin katsomatta. Ja kyllä, voi syödä aikuisen naisen pullan tai miehisemmän pullan tai molempia, ympäripyöreän mansikkaisen laskiaisrinkelin, suklaapullan, mustikkapullan tai olla vallan syömättä, miten se vaan kenellekin parhaiten sopii. Enempää laskiaspullapostauksia ei tule, joten jos tunnet kuuluvasi johonkin tässä mainitsemattomaan ryhmään, heitä vihje ja leivomme sinulle ensi vuonna oman nimikkopullan.

P.S Koska tosiäijän pullassa maistuu hieman appelsiini, niin paras valinta appelsiinin kaveriksi suklaavaahtoa maustamaan on appelsiinilikööri Cointreau tai vaikka Grand Marnier, jos näitä ei satu varastossa olemaan, kannattaa kipaista hakemaan, sillä pääsiäinen on tuloillaan ja appelsiiniliköörille löytyy käyttöä.

Laskiaispulla miehelle

Ainekset

400 g mascarponea

100 g tummaa suklaata sulatettuna

0,5 kpl appelsiinin kuoriraastetta

2-3 rkl likööriä (Grand Marnier, Cointreau, Triple Sec)

1-2 rkl sokeria

Kuorrute:

150 g suklaata

1 dl Lindth maitosuklaakuulia

1 dl kermaa vatkattuna

Tee näin:

Täyte: Raasta appelsiinin kuori, sulata ja jäähdytä suklaa, lisää suklaa, appelsiinin kuori sekä likööri mascarponeen, tarkista maku ja lisää tarvittava määrä sokeria. Täytä laskiaispulla suklaatäyttellä.

Kuorrute: Sulata kuorrutteeseen tarkoitettu suklaa, aseta laskiaispullan kannet lautaselle, levitä suklaa päälle ja anna kovettua hieman jääkaapissa, ei kuitenkaan ihan kovaksi. Nostele hatut täytteen päälle, kuorruta kermavaahdolla ja koristele maitosuklaakuulilla.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11351