Aurinkoisen aamun pelastus, helppo nyhtöpossupiirakka

 

Onko jotain parempaa kuin heinäkuinen kesäaamu, lämpö on läsnä jo heti aamusta ja voi nauttia aamupalan ulkona terassilla satoi tai paistoi. Asumme ihan vierasvenesataman tuntumassa ja aamuiset rannan äänet kantautuvat kivasti meille saakka, usein silti istumme itsekin vierasvenesataman Lokissa aamukahvilla ja päivän lehden parissa. Lämpimän meren tuoksu, kilkattavat mastot, iloinen puheensorina ja veneidensä parissa touhuilevat purjehtijat ovat mukavaa seurattavaa aamutuimaan. Laiturilta voi myös pulahtaa raikkaalle aamu-uinnille.

Kesäaamuisin on enemmän aikaa aamupalalle ja tuleekin tehtyä monipuolisemmin aamiaista. Useana aamuna aamupala tosin venuu brunssin puolelle ajan ja tarjottavien suhteen. Tämä nyhtöpossupiirakka on mukava, sillä pohjana on valmis voitaikina. Nyhtöpossua kannattaa tehdä kerralla isompi määrä, niin loppuja voi käyttää aamupalalla tai sitten jos oikein laiskottaa, voi ostaa kaupasta valmiin Kivikylän nyhtöpossupurkin. Voitaikinan päällä on purkki smetanaa, mikä tuo mukavasti aavistuksen hapanta makua. Nyhtöpossun päälle on keikautettu kananmunat ehjine keltuaisineen ja uunista oton jälkeen päälle vielä ripotellaan punaista paprikaa ja tuoretta timjamia.

 

Nyhtöpossupiirakka

Ainekset

400 g voitaikinaa

1 prk smetanaa

5 kpl kananmunia

1 kpl sipulia

4 dl maustettua nyhtöpossua

1 tl paprikajauhetta

1 tl valkosipulijauhetta

0,5 tl mustaapippuria

0,5 dl viherpippuri Koskenlaskijaa

1 kpl paprikaa

0,5 dl tuoretta timjamia

Tee näin:

Sulata voitaikina, kaulitse suorakulmioksi ja laita pellille. Kuori ja silppua sipuli, paista voissa. Levitä smetana voitaikinapohjan päälle. Levitä sipulit ja nyhtöpossu pohjan päälle. Ripottele mausteet päälle ja riko munat nyhtöpossun päälle niin, että keltuaiset jäävät kokonaisiksi. Ripottele päälle murusteltu Koskenlaskija. Paista 200 asteessa kypsäksi 20-25 minuuttia, koristele siivutetulla paprikalla ja tuoreella timjamilla.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11303