Ruokaympyrä hetkeksi roskikseen ja laskiaispullaa tilalle

Taistelu mantelimassan ja vadelmahillon välillä on so last season ja tilalla on ihan uudet jutut. Samoin ruokaympyrä saa kyytiä näinä ihanina helmikuun juhlapäivinä ja kelpaa lähinnä frisbeen heittoon, palataan ruotuun sitten kun synttärini, Runeberg ja laskiainen ovat paketissa. Aika moni muistaa varmasti viime laskiaisen suosikin aikuisen naisen laskiaispullan, joka keräsi hurjasti kehuja. Tässä on kyseisestä laskiaspullasta vielä hiukan paranneltu versio. Sanoisin, että julmetun hyvää ja päivän rentoutushetkeen mehevän pullan lisäksi aikuinen nainen kaataa myös lasin laadukasta punaviiniä. Juuri nyt ei saa häiritä, kiitos.

Marttakerholainen tempaisee pullat itse, peruspullataikinan ohje löytyy täältä. Samaisesta jutusta löytyy myös laskiaispullat mustikkatäytteellä sekä suklainen pullataikina, jos oikein pullan leipominen lähtee lapasesta. Laiska nainen ostaa marketista mehevät pullat valmiina ja tekee kuorrutteen ja täytteen itse. Ihan sallittua sekin. Tämän pullan ideana on maitosuklainen kuorrute, joka on koristeltu mantelirouheella ja vadelmalla. Hasselpähkinän ystävä voi ripotella päälle hasselpähkinärouhetta. Sisällä on sitten syntisen hyvä suklaatäyte, jolle maun antaa Bailey´s. Ja koska tosinainen rakastaa miestään yli kaiken, ei hän kerro että pullat ovat aikuiselle naiselle, vaan tarjoaa niitä herttaisesti hymy huulilla myös paremmalle puoliskolleen. Olisiko tämä sitten kuitenkin sellaista rakkaudenpullaa.

 

 

Aikuisen naisen laskiaispulla

Ainekset

400 g mascarponea

2 dl suklaarouhetta

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

3/4 dl Baileys-likööriä

150 g maitosuklaata

0,5 dl mantelirouhetta

0,5 dl vadelmia

Tee näin:

Täyte: Sekoita mascarpone pehmeäksi, lisää joukkoon kaakaojauhe, suklaarouhe, vaniljasokeri sekä Baileys. Maista ja lisää sopivasti sokeria. Pursota seos laskiaspullan väliin. Kuorrute: Sulata suklaa, aseta laskiaispullan kannet lautaselle, levitä suklaa päälle ja ripottele mantelirouhe päälle, anna kovettua hieman jääkaapissa, ei kuitenkaan ihan kovaksi. Nostele hatut täytteen päälle ja koristele.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11275