Ystävänpäivän vaaleanpunainen tiramisu

 

Hempeän helmikuun jälkiruuaksi sopii hyvin vaaleanpunainen tiramisu, joka rimmaa hienosti tämänhetkisten Räpsöön auringonnousujen kanssa. Tänäänkin aamulla vaaleanpunainen taivas oli niin täynnä aurinkoa, jää kimmelsi auringossa ja pakkashuurussa kimaltelevat puut täydensivät kokonaisuuden. Pale pink on muuten yksi kevään muotiväreistä sisustuksessa, joten kerrankin osuin oikeaan kohtaan. Miten tuo sitten virallisesti suomennetaan on hiukan hakusessa. Haalea pinkki, vaisu vaaleanpunainen, kalpea roosa vaiko hailea pinkki. Kalvakka vaaleanpunainen on joka tapauksessa aina vedonnut minuun jossain määrin ja jopa vaatekaapista löytyy pari mieluista haalean roosaa vaatetta.

Tiramisussa on kaksi eri täytettä, mascarpone, joka on makeutettu kondensoidulla maidolla ja vaaleanpunaista kermavaahtoa, näihin on yhdistetty kahvilla ja kahviliköörillä kostutettuja murokeksejä ja vadelmia. Kokonaisuus on aika ihana ja juurikin niin pastellinen mitä ulkoasu antaa ymmärtää. Parasta tässä on se, että kuppeihin tehty tiramisu on nopea valmistaa ja näitä voi tehdä kerralla juuri sopivan määrän.

 

Tiramisu

Ainekset

1 dl makeutettua kondensoitua maitoa

3 dl mascarponea

0,5 tl vaniljasokeria

5 dl kermavaahtoa

1-2 rkl sokeria

0,2 tl punaista karamelliväriä

12 kpl murokeksejä

5 rkl espressoa tai vahvaa kahvia

5 rkl kahvilikööriä

0,5 dl vadelmia

Tee näin:

Yhdistä yhdessä astiassa mascarpone, kondensoitu maito sekä vanilja. Yhdistä toisessa kipossa 3/4 kermavaahdosta sekä karamelliväri. Laita väriä pari pientä tippaa ja lisää tarvittaessa, lisää myös sopivasti sokeria kermavaahtoseokseen. Yhdistä kolmannessa kipossa kahvi sekä kahvilikööri. Laita tarjoiluastioiden pohjalle murokeksi, pirskota päälle kahvi-likööriseosta, lisää mascarponeseosta, vaaleanpunaista kermavaahtoa ja toista sama toiseen kertaan nin, että päällimmäiseksi jää vaaleanpunainen kermavaahtokerros ja puolikas keksi koristeeksi, pursota loppu valkoinen kermavaahto vielä keksien päälle ja koristele vadelmilla.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11266