Gluteeniton avokadobrownie samettisella suklaakuorrutteella

 

 

Vietitkö sokeritonta tammikuuta tai ainakin vähensit tuntuvasti? Sitä kannattaa jatkaa, pysyy olo varsin virkeänä. Mitä vähemmän sokeria, sitä parempi olo minulla on. Tässä on sellainen makupala, jossa ei ole lisättyä sokeria ja reilusti avokadoa, jos siis olet sellainen tumman suklaan ja avokadon ystävä, on tämä sinun herkkusi. Jos taas olet tottunut suureen määrään makeaan, voi olla tarvetta lisätä hiukan sokeria sekä pohjaan että kuorrutteeseen. Makeus pohjaan tulee nimittäin tuoreista taateleista ja minusta se riittää. Pehmeä samettinen kuorrute on maailman helpoin tehdä ja varsin näyttävän näköinen, sillä siitä tulee kauniin kiiltävä ja koostumus on myös sellainen, että kuorrute on todella helppo levittää. Olen tehnyt tällaista avokadokuorrutetta useampaan suklaakakkuun ja maku on varsin peroonallinen mutta kiva, avokadonystävälle siis tietenkin. Makeus kuorrutteeseen tulee vaahterasiirapista. Meillä keskimmäinen poika pitää tästä erityisesti ja varmastikin juuri siksi, että ei ole sokerin ystävä ja tässä hienostuneet maut, mutta vain pieni makeus. Nautitaan talvipäivistä ja ihanasta lumen valkeudesta, oikein mukavaa viikonloppua kaikille.

Avokadobrownie

Ainekset

150 g tummaa suklaata sulatettuna

10 kpl tuoretta taatelia

1 kpl avokadoa

3 rkl oliiviöljyä

3 kpl kananmunia

2 dl mantelijauhoja

0,5 dl kaakaojauhoja

0,2 tl suolaa

Kuorrute:

2 kpl avokadoja

0,5 dl kaakaota

0,5 dl vaahterasiirappia

1 rkl oliiviöljyä

Tee näin:

Sulata suklaa. Poista siemenet taateleista sekä avokadosta ja pyöräytä tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella oliiviöljyn kanssa. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää mantelijauhot sekä kaakaojauhe ja pieni ripaus suolaa, sekoita tasaiseksi. Voitele vuoka 20 kertaa 25 cm ja kaada taikina vuokaan. Paista 170 asteessa 25-30 minuuttia, jäähdytä. Valmista kuorrute, poista avokadoista siemenet ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää loput aineet ja sekoita kiiltäväksi kuorrutteeksi, levitä pohjan päälle. Mikäli olet kova sokerin ystävä, lisää muutama ruokalusikallinen sokeria pohjaan sekä hiukan kuorrutteeseen, sillä tämä brownie ei ole ylettömän makea.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11246

4 kommenttia

4 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

    • Hanna on 2.2.2018 at 22:06

    Hei,

    Kuvan kakkuvuoka taitaa olla eri kokoinen kuin reseptissä? Meneekö samalla ohjeella jos tekee tuollaiseen kuvan mukaiseen kapeaan vuokaan?

    1. Hei, olet oikeassa koko eri, mutta samalla ajatuksella, leveys reilu 10cm ja pituus 25cm ja toimii siis yhtä hyvin.

    • Suklaahiiri on 6.2.2018 at 15:46

    Tummasta suklaasta, toki laadusta riippuen, lähes puolet saattaa olla sokeria. Joten kovin vähäsokeriseksi en tätä ohjetta kuvaisi , vaikka lisättyä sokeria ei sisälläkään.

    1. Tämä ei ole kokonaan sokeriton, se on totta, mutta jos vertaa vaikka vastaavaan mustikkapiirakkaan, johon tulee puolitoista desiä valkoista sokeria, on määrä huisin paljon pienempi. Etenkin jos valitsee tosiaan terveellisen tumman suklaan, jossa vaikkapa vain 20g sokeria, joka on noin puoli desilitraa. Jos siis on kokonaan ihan sokerittomalla ruokavaliolla, kannattaa tämäkin jättää väliin ja nauttia taatelit taateleina ja avokadot muussa muodossa.

Kommentit eivät ole päällä.