Tapahtuipa kerran tammikuussa

Tammikuu, uusien alkujen kuukausi, on onnellisesti takanapäin. Se ei perinteisesti ole minua varten, mutta kun joulukuussa tulee mietittyä paljon kaikkia muita, voi sitten tammikuussa miettiä hiukan enemmän itseään. Ja kuten perinteisesti tiedämme ne suurimmat jutut ovat usein niitä pieniä arjen asioita. Kahvikupponen kauniissa ympäristössä tekee ihmeitä ja satsaus sisustukseen piristää yhtä paljon itseä kuin koko kotiakin. Meillä tammikuun missiona olikin olohuoneen sohvapöytä ja sivupöydät. Kuten tyypillistä, niitä mietittiin ensin monta viikkoa kunnes päädyttiin sopivan yksinkertaisiin, kevyen oloisiin, meidän sisustuksen henkeen sopiviin ja kierrätysmateriaalista valmistettuihin Riviera Maisonin pöytiin. Olivat juuri niin kivat kuin odotinkin. Ja mitä siihen itseen tulee, olen suonut itselleni varsin rauhallisen tammikuun, ei paineita ruokavaliosta eikä liikunnasta, niiden aika on helmikuussa. Tammikuu on ollut kynttilänvaloa ja hämärän hyssyä, nyt on aika siirtyä eteenpäin ja alkaa iloitsemaan tästä lisääntyvästä valosta. Hei tulppaanikausi, täältä tullaan.

Ostettua ja kierrätettyä:

 • Tammikuun sisustusostokset Annival Interior, suosittelen ja valikoima varsin kiva. Löytyy: Lene Bjerre, Riviera Maison, Bloomingville sekä monta muuta. Herkkuja: Lakrids, Nicolas Vahe ja Tafelgut. Vaatteita: ylivoimainen suosikkini Liu Jo.
 • Ja koska tällä saarella kierrätetään varsin voimakkaasti, löysin Räpsöö kierrättää -ryhmästä mielettömän ihanat afrikkalaiset puiset veistetyt servettipitimet. Mikä tuuri, näitä aion etsiä lisää. Parhaana valuuttana tällä saarella toimii muuten kahvi. Kuvailen teille nämä, kunhan saan sopivan kattauksen kasaan.
 • Kolmas sijoitus tässä kuussa on kolme uutta keittiöveistä, mikä tunnetusti tietää laastarin kulutuksen lisääntymistä. Nämä tulivat Deko-lehden tilaajalahjana, tupsahtivat postilaatikkoon, sveitsiläiset ja tosiaan terät kunnossa. Perunan kuoriminen sujui kuin tanssi ja tästä innostuneena meillä teroitettiin muutkin veitset, juuri sopivaa tammikuun puuhaa.
 • Arabian kirppisryhmä Facebookissa tarjosi kaksi kaunista vanhaa lautasta kymmenen euron hintaan, näissä näette pian kevään samettiset keitot. Fasaani taisi olla sarjan nimi.

Tammikuun suosituimmat reseptit ja pinnalla juuri nyt, klikkaile itsesi kuukauden suosikeihin:

Näitä asioita rakastan juuri nyt:

 • Treffit keittiötasolla, niin arkiselta kuin se kuulostaakin, olemme viettäneet tässä kuussa useita varsin romanttisia hetkiä keittiötason tuntumassa. Raahattu tuolit hiukan sinne sivuun ja supateltu asioita, joiden ei ole toivottu kulkeutuvan yläkertaan asti, syöty naposteltu samalla jotain sopivaa ruokaa ja kerrottu että rakastetaan.
 • Marjakiisseli kermavaahdolla tai laiskana hetkenä ilman kermavaahtoa, joka päivä, kyllä, flunssan karkoittamiseen, kyllä, vitamiinien keräämiseen, kyllä, ihan vaan herkutteluun, kyllä. Tyrniä pitää tästä kiisselistä löytyä.
 • Tyrniglögistä tehty pannacotta lukeutuu jokavuotisiin tammikuisiin jälkiruokiin, jos ei löydy glögiä, voi käyttää myös tyrnimehua, ihana kirpsakan ja täyteläisen kerman yhdistelmä.
 • Ukon työmatkalta ruotsista tuomat ruokalehdet Baka & Sylta sekä  Sveriges hungrigaste mattidning Gourmet ovat jo kulmat rypyssä, sillä niin paljon niitä on luettu iltapalaksi. Olen mahdoton lehtien keräilijä ja lukija.
 • Pian on se aika, kun Netflix laitetaan kevät- ja kesätauolle, mutta vielä olen uppoutunut pariin hyvään sarjaan. Romantiikasta ei tule kuin kiukkuiseksi ja täytyykin olla jotain kunnon toimintaa sekä jännitystä. Sitä on löytynyt sopivasti seuraavista sarjoista Punisher, La Mante, Loukussa, Tauko sekä Fjällbackan murhat. Suosittelen.

Tammikuun parhaat linkit:

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11210

2 comments

2 pings

  • Johanna / hellan ja viinilasin välissä on 30.1.2018 at 21:37

  Ihania juttuja – kuullostaa täydelliseltä tammikuulta ❤️

  1. Johanna, tammikuuksi tämä oli oikein hyvä ♥

Comments have been disabled.