Keventäjän persimonherkku

Viikon kevennyksen jälkeen olo on tosi hyvä, mitään ei ole tehnyt mieli ja silti suklaa sekä juustot ovat jääneet varsin vähälle. Vielä kun jostain löytyisi se salaatinhimo. Hedelmiä ei oikeastaan tarvitse lisätä, sillä niitä menee tasaisesti ympäri vuoden. Kukkakaupassa oli kääntynyt kevätsivu ja tarjolla oli jo mininarsisseja sekä pääsiäismunakoristeita, jos ei nyt sentään vielä. Niinpä meille lähti pari orkideaa olohuoneen pöytää koristamaan ja siirrytään vasta hiukan myöhemmin esikoihin ja narsisseihin. Jostain syystä sisutuskärpänen on iskenyt pahemman kerran ja pieniä muutoksia tapahtuu ympäri taloa, aika kivaa ja kertoo kaiketi siitä kevään tulosta.

Alkuvuoden keventäjän herkkuhetkeen sopii hyvin tämä persimonherkku, jossa on persimonin lisäksi banaania, kookoskermaa, vaahterasiirappia ja hiukan kanelia. Kaneli sopii oivallisesti persimonin pariksi. Kaikki ainekset yksinkertaisesti soseutetaan sauvasekoittimella ja kaadetaan annoslaseihin, keventäjä ei ehkä laita kermaavaahtoa päälle, mutta se maistuu tässä tosi hyvältä. Jos kerma tuntuu liian vahvalta voi toki vaahdottaa kookoskermaa päälle.

Persimonherkku

Ainekset

2 kpl kypsiä persimoneja

1 kpl kypsä banaani

2 rkl vaahterasiirappia

1/4 tl kanelia

0,5 dl kookoskermaa

Tee näin:

Kuori hedelmät ja sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella sopivaksi. Kaada annoslaseihin ja tarjoile kermavaahdon ja suklaalastujena kanssa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/11000